Gemeente Leeuwarden

Werken aan personal leadership binnen de CHN

Bron: gemeente Leeuwarden (12-10-2007) Tijdens een ontbijtbijeenkomst op de Christelijke Hogeschool Nederland heeft wethouder Marco Florijn een inleiding gehouden over het thema "werken aan personal leadership". Ook de heer Gabriël Antonio, directeur van Jeugdhulp Friesland gaf door middel van een inleiding zijn visie op dit thema.
Aanleiding voor de bijeenkomst was het bezoek op 11 en 12 oktober van Dr. Stephen R. Covey aan de CHN. Thema van het bezoek is: "How to contribute - as a person - as a team - as an organisation - to a great community." De visie van Dr. Stephen R. Covey is, dat indien communities/organisaties leiderschap tonen op maatschappelijk sociale thema's, zij in staat zijn om `het verschil te maken'.

Belangrijkste reden voor opnemen van het gedachtegoed van Dr. Covey in de CHN is dat het principe "gericht leiderschap" aansluit bij de onderwijsvisie van CHN. De CHN is een internationaal georiënteerde hogeschool met plusminus 7.500 studenten, waarvan ruim 1.000 buitenlandse studenten. De drie aspecten waarin de CHN wil excelleren is waardengedreven handelen, internationalisering en ondernemerschap. De CHN focust daarbij op persoonlijke ontwikkeling van talenten en op sociale betrokkenheid.