Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 12-10-2007

Stoffelijk overschot Nigtevecht

NIGTEVECHT - Het stoffelijk overschot dat op dinsdagmorgen 9 oktober werd aangetroffen aan de Klompweg in Nigtevecht is voor een groot deel verbrand. De doodsoorzaak en identiteit zijn nog niet bekend.

Twee medewerkers van het waterschap ontdekten op 9 oktober rond 08.15 uur in een groenstrook aan de Klompweg het stoffelijk overschot van een persoon en belden de politie. De recherche heeft de gehele dag onderzoek op en rond de plaats van het aantreffen van het lichaam verricht. Ook is bij omwonenden een buurt- en passantenonderzoek gedaan.

Uit onderzoek bleek dat het stoffelijk overschot voor een groot deel was verbrand. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft tot nu toe nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de exacte doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer.

Aan getuigen die in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Klompweg in Nigtevecht wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Fietsverlichting

MAARSSEN - De politie heeft op donderdag 11 oktober tussen 06.00 uur en 07.15 uur bij een fietsverlichtingscontrole bij de tunnel aan het Antilopespoor achttien fietsers bekeurd.

Alcomobiliste

AMSTELHOEK - Op donderdag 11 oktober raakte een zwaar beschonken automobiliste van de weg. Zij werd aangehouden.

Rond 21.50 uur reed een 49-jarige vrouw uit Amstelhoek over de Mennonietenbuurt. Op de bedijking van de Amstel belandde zij met haar rechterwielen in de berm en kwam daar vast te zitten. Met enige moeite lukte het haar toch om los te komen. Daarbij reed zij schuin de weg over en reed aan de linkerzijde van de weg tegen een hek. Vervolgens kwam zij met haar linkerwiel op het hekwerk vast te zitten.

De politie kwam ter plaatse en de agenten zagen dat de vrouw niet op haar benen kon staan en sterk naar alcohol rook. Het lukte haar niet om op straat een blaastest af te leggen. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Het lukte de Amstelhoekse niet om een goede ademanalyse af te leggen. De mislukte analyses gaven echter al een score van rond de 1000 ug/l, meer dan vierenhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Om het daadwerkelijke alcoholgehalte toch te kunnen bepalen is bij haar een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken) wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak

LINSCHOTEN - Op donderdag 11 oktober schrok een vrouw zich wezenloos toen zij een inbreker tegen het lijf liep.

Rond 21.25 uur kwam een 25-jarige vrouw uit Linschoten bij haar ouderlijke woning aan de Jacob van Barneveldstraat. Zij opende de voordeur en liep naar binnen. Zij hoorde een geluid van boven komen en dacht dat dit haar vriend was. Zij riep iets naar boven, maar kreeg geen antwoord. Vervolgens zag zij dat een man de trap afvloog en de voordeur uitschoot. De Linschotense schrok zich een ongeluk en vluchtte naar de buren. Daarbij zag zij dat de verdachte er rennend in richting van de Dorpsstraat vandoor ging. Hij had nog geen kans gezien iets uit de woning te stelen.

De verdachte was een licht getinte man, 25 - 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, kort donker haar en hij droeg een lichtkleurig shirt en een donkere jas.

Aan getuigen die de verdachte op donderdagavond op of in de omgeving van de Jacob van Barneveldstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser lichtgewond, automobilist rijdt door

MAARSSEN - Een 12-jarige fietser uit Maarssen raakte op donderdag 11 oktober lichtgewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 18.15 uur fietste de jongen over het Fazantenkamp in de richting van een sportvereniging. Uit een aan de rechterkant gelegen zijstraat kwam een automobilist. Hij reed tegen de jongen aan, waardoor de jongen ten val kwam. De automobilist reed door. De jongen liep door het ongeval een gekneusde enkel op en hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De automobilist was een ongeveer 30-jarige blanke man met stekeltjeshaar en een normaal postuur. Hij reed in een blauwe auto.

Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Controle

WOERDEN - De politie heeft op donderdag 11 oktober een verkeers- en een bromfietscontrole gehouden.

In de ochtend werd van 11.00 uur tot 12.00 uur op de Wulverhorstbaan onder andere met een lasergun het verkeer gecontroleerd. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden, vier omdat zij geen gordel droegen en één voor het niet handenvrij bellen.

In de middag werden van 12.15 uur tot 13.00 uur een bromfietscontrole op de Steinhagenseweg gehouden. Vijfentwintig brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden vijf bekeuringen uitgeschreven: te hoge constructiesnelheid (2), rijden op het fietspad (2) en rijden zonder rijbewijs.

Graffiti

MAARSSEN - De politie heeft op woensdagavond 10 oktober vijf verdachten aangehouden voor het aanbrengen van graffiti.

Rond 20.40 uur zag een politieman in zijn vrije tijd dat een groepje jongelui met stiften en een spuitbus graffiti aanbrachten in de tunnel tussen de Fazantenkamp en de Boomstede. Hij gaf dit door aan de politiemeldkamer en agenten gingen ter plaatse. Zij troffen de vijf verdachten, twee van 14, één van 15 en twee van 16 jaar oud en allen uit Maarssen, op de Boomstede aan. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor bekende de verdachten met stiften en een spuitbus graffiti aan te hebben gebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.