Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 12 oktober 2007

Verkeerscontroles politie

Enter/Rijssen/Nijverdal/

Met ondersteuning van een helikopter van het KLPD heeft de politie op donderdag 11 oktober tussen 16.00 en 17.15 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de A1 tussen Enter en Nijverdal.

Gecontroleerd werd of vrachtwagens zich hielden aan het daar geldende inhaalverbod. Er werden 14 overtredingen geconstateerd. Van de meeste overtreders werden ter plaatse de boetes geïnd, anderen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-132563)

Oldenzaal

De politie heeft op donderdag 11 oktober naar aanleiding van klachten van buurtbewoners een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal. Tussen 18.00 en 20.00 uur werd er met behulp van een lasergun gecontroleerd op hardrijders. De hoogst gemeten snelheid betrof 76 kilometer per uur. Het aantal processen-verbaal betrof 18. Allen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

(07-132431)

Almelo

Op de Nieuwstraat, Windmolenbroeksweg, Zeven Bosjes en Rembrandtlaan in Almelo heeft de politie op donderdag 11 oktober tussen 10.00 en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 30 processen-verbaal geschreven voor het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree mobiel bellen, het rijden zonder rijbewijs en andere verkeersovertredingen. Allen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-132393)

Fietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 14-jarige fietser uit Almelo is op donderdag 11 oktober gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist op de Aalderinkssingel in Almelo.

Op donderdag 11 oktober omstreeks 15.30 uur reed een 14-jarige fietser over het fietspad van de Aalderinkssingel in Almelo komende uit de richting van de Valeriusstraat. Ter hoogte van de A. Kuiperstraat wilde de 14-jarige de Aalderinkssingel oversteken. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een van links komende en op de Aalderinkssingel rijdende 34-jarige automobilist uit Almelo. Er ontstond een aanrijding waarbij de 14-jarige fietser gewond raakte. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-132488)

Automobiliste rijdt van talud af

Almelo

Een 46-jarige automobiliste uit Nijverdal is op donderdag 11 oktober gewond geraakt bij een ongeval op de A35 ter hoogte van Almelo.

Op donderdag 11 oktober omstreeks 15.30 uur reed een 46-jarige automobiliste uit Nijverdal over de linkerbaan van de A35 in de richting van Wierden. Ter hoogte van de afslag richting Almelo raakte zij bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijt en reed tegen de vangrail aan de linkerzijde van weg. Nadat ze doorschoot naar de rechterweghelft, de vangrail aan de rechterzijde van de weg raakte, vloog ze achterwaarts met haar auto het talud af. De 46-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis van Almelo gebracht worden. Daar werd zij opgenomen. Het rijbewijs van de Nijverdalse werd ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-132499)

Fietser geschept door auto

Hengelo

Op de Europalaan in Hengelo is op donderdag 11 oktober een 67-jarige fietser uit Hengelo gewond geraakt toen hij door een auto geschept werd.

Op donderdag 11 oktober omstreeks 15.00 uur reed een 67-jarige fietser uit Hengelo over de Europalaan in Hengelo komende uit de richting van de Bornsestraat. Toen hij plotseling naar de linkerzijde van de weg fietste liet hij een achter hem over diezelfde weg rijdende 56-jarige automobiliste uit Hengelo niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de 67-jarige gewond raakte en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht werd. (07-132467)

Drankrijder met ongeldig rijbewijs

Haaksbergen

Politie betrapt op 12 oktober een bestuurder onder invloed van alcohol op de Lansinkstraat in Haaksbergen. Zijn rijbewijs blijkt al vier jaar geleden ongeldig te zijn verklaard.

Op 12 oktober, rond 0.40 uur, controleerde de politie op de Lansinkstraat een 42-jarige automobilist uit Haaksbergen. Ademanalyse wees 235 ugl uit. (0.54 promille) Zijn rijbewijs bleek in 2003 reeds ongeldig verklaard te zijn. De politie maakt proces-verbaal op. (07-132703)

Autokraker aangehouden

Goor

Een 25-jarige Pool werd op 6 oktober op de Deldensestraat aangehouden omdat hij gezocht werd door een ander politiekorps. Uit onderzoek bleek dat hij ook verdachte was in meerdere gevallen van auto-inbraken, onder andere in Goor.

Op 6 oktober rond 01.00 uur, controleerden surveillerende agenten een 25-jarige Pool die zich verdacht ophield bij een garage aan de Deldensestraat. De man bleek te worden gezocht voor een inbraak in Zwartsluis. Hij werd hierop aangehouden. DNA onderzoek wees uit dat de Pool behalve voor deze inbraak ook in aanmerking kwam voor een auto-inbraak in Goor. Bij zijn aanhouding droeg de Pool een gestolen fleecevest. Hij werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van meerdere autokraken alsmede het meerdere malen tanken zonder te betalen in Brabant en Limburg. De verdachte is inmiddels door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld, zijn auto met daarin inbrekersgereedschap, werd in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort. (07130011)

FietsKijkDagen Twenterand

Vriezenveen

Op donderdag 18 oktober en vrijdag 19 oktober 2007 houdt de politie Twenterand weer twee FietsKijkDagen. Deze fietsen zijn de afgelopen maanden in Vriezenveen en omgeving aangetroffen.

Donderdag 18 oktober 2007 van 13.00 uur tot 19.30 uur. Vrijdag 19 oktober 2007 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Mist u een fiets dan bent u op deze dagen welkom in het politiebureau in Vriezenveen aan de Schout Doddestraat 2 om te kijken of uw fiets ertussen staat.

U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen. Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden.

Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

telefoon: 053-4555588


---- --