Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Verburg wil nertsenfokkerij ongemoeid laten.
Bont voor Dieren verbijsterd over voornemen minister

Amsterdam, 12 oktober 2007 - Bont voor Dieren heeft met afschuw kennis genomen van het feit dat minister Verburg (LNV) de nertsenfokkerij niet wil verbieden. Dit staat in Nota Dierenwelzijn die vandaag zal worden gepresenteerd. De stichting vindt het des te verbijsterender aangezien er een wetsvoorstel op tafel ligt om de nertsenfokkerij te verbieden. Dit voorstel moet nog in de Tweede Kamer besproken worden.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: ' Nederland is de derde nertsenbontproducent ter wereld. Dit najaar, als de dieren hun wintervachtje krijgen, zullen er in dit land weer bijna 4 miljoen nertsen worden vergast en gevild. Voor een overbodig modeproduct. En dat in een land waar de overgrote meerderheid van de bevolking tegen bont is! Het feit dat minister Verburg hier geheel aan voorbij gaat is volstrekt ongepast.'

Bont voor Dieren - en met haar vele dierenvrienden in Nederland - doet daarom een dringend appel aan de PvdA en ChristenUnie om duidelijk stelling te nemen tegen de plannen van deze minister (CDA). Beide partijen zijn immers voor een nertsenfokverbod en bovendien hebben beide vicepremiers in dit Kabinet - Rouvoet en Bos - zich eerder expliciet uitgelaten voor een dergelijk verbod. Onderstaande foto laat bovendien geen twijfel bestaan aan de wens van de PvdA om een einde te maken aan de nertsenfokkerij in Nederland.

----------



Ingezonden persbericht