Universiteit van Tilburg

12 oktober 2007

'Tilburg beste specialistische universiteit'

Economie, rechten en onderzoeksmasters scoren hoog in onderzoek Elsevier

De Universiteit van Tilburg scoort het best van de drie specialistische Nederlandse universiteiten volgens hoogleraren die zijn geënquêteerd door het weekblad Elsevier. Wat betreft opleidingen staat Tilburg volgens de hoogleraren op de eerste plaats voor Econometrie en operationele research, Economie en Nederlands recht. De UvT komt na de Erasmus Universiteit Rotterdam op de tweede plaats als het gaat om Bedrijfswetenschappen. Studenten zijn bovendien bijzonder tevreden over de onderzoeksmasters van de UvT.

Elsevier onderzoekt jaarlijks de meningen over het hoger onderwijs in Nederland voor de het themanummer Studeren. Dit jaar zijn zo'n 1.700 hoogleraren en universitair hoofddocenten geenqueteerd en ruim 7.200 studenten. In het klassement wordt onderscheid gemaakt tussen brede, specialistische en technische universiteiten. De specialistische universiteiten zijn die van Tilburg, Rotterdam en Maastricht.

De hoogleraren beoordelen Tilburg als beste specialistische universiteit op de onderdelen wetenschappelijke publicaties, docenten en het masterprogramma. Wat betreft het bachelorprogramma komt Tilburg op de tweede plaats. Ook de meningen over de onderzoeksmasters van de Universiteit van Tilburg zijn zeer positief. Volgens studenten komen de Tilburgse onderzoeksmasters op de eerste plaats van acht universiteiten als het gaat om de kwaliteit van de docenten en op de tweede plaats wat betreft wetenschappelijk gehalte en programma en beleiding.

Van de brede universiteiten scoort de Universiteit Utrecht het hoogst en van de technische universiteiten de TU Eindhoven. De ruim 7.200 geënquêteerde studenten gaven van alle universiteiten de voorkeur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.