Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verkeerszondaar gepakt na mislukte tasjesroof

Publicatiedatum: 12-10-2007 13:19:23

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdagavond een achttienjarige jongen uit die stad aangehouden op verdenking van een tasjesroof. Agenten hadden de Arnhemmer - een bekende van de politie - al eerder gezien toen hij even voor negen uur op zijn brommer zonder helm over het Johnny van Doornplein reed. Bij het zien van de agenten ging de jongen er vandoor en reed met hoge snelheid het voetgangersdomein in. De agenten zagen uiteindelijk van een achtervolging af omdat er gevaarlijke situaties ontstonden. Zo zou het winkelend publiek voor de Arnhemse bromfietser opzij hebben moeten springen om niet aangereden te worden. Toen de man aanvankelijk leek te zijn ontkomen kwam hij later weer in beeld als verdachte van een poging tot tasjesroof op de Boulevard Heuvelink. Een 21-jarige vrouw klampte even voor tien uur twee agenten aan nadat volgens haar zeggen geprobeerd was met geweld haar tas af te pakken. Dat zou volgens haar zeggen gedaan zijn door een in het zwart geklede bromfietser. Toen agenten daarop met het slachtoffer naar de dader op zoek gingen zagen ze kort daarop de Arnhemmer wederom rijden die aan het signalement voldeed. Vervolgens ontstond wederom een achtervolging waarbij het de agenten lukte de bromfietser op de Looierstraat klem te rijden en aan te houden. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn bromfiets is in beslag genomen.
(07-154571)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging in horecazaak
Publicatiedatum: 12-10-2007 13:17:56

ARNHEM - Na een conflict in een horecazaak aan de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat in Arnhem heeft de politie donderdagavond een dertigjarige Arnhemmer aangehouden wegens onder meer bedreiging. Ook wordt de man verdacht van poging tot zware mishandeling. Even voor zeven uur zou de Arnhemmer de zaak zijn binnengelopen en daar een medewerker hebben aangesproken. Beiden bleken elkaar te kennen van een eerder conflict. De Arnhemmer zou daarover een opmerking hebben gemaakt waarna een woordenwisseling ontstond. De Arnhemmer zou daarbij de medewerker met geweld hebben bedreigd. Om de daad bij het woord te voegen zou hij een volle bierfles hebben gepakt en die naar het slachtoffer hebben gegooid. Het slachtoffer had die weten te ontwijken. Op dat moment passeerden surveillerende agenten die de Arnhemmer heftig gebarend op straat hadden zien staan. Nadat de agenten de partijen gescheiden had werd de Arnhemmer meegenomen. Hij is voor onderzoek in verzekering gesteld.
(07-154479)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden na inbraak

Publicatiedatum: 12-10-2007 13:15:59

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 28 en 43 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de West-Peterstraat in de wijk Klarendal. Getuigen waarschuwden rond twee uur 's nachts de politie nadat ze gezien hadden dat de twee bezig waren de deur van de woning in te trappen. Agenten troffen het duo even later in de woning aan en sommeerden hen naar buiten te komen. Daar werden de twee aangehouden. Bij de 43-jarige werd een busje traangas aangetroffen. Een dergelijk middel valt onder de wapenwetgeving en is in beslag genomen. De twee mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(07-154634)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee man opgepakt na vechtpartij in horecazaak

Publicatiedatum: 12-10-2007 13:14:57

ARNHEM - Twee mannen zijn donderdagavond door de Arnhemse politie opgepakt na een vechtpartij in een horecazaak aan de Korenmarkt. Het gaat om een 23-jarige man uit het Limburgse Koningsbosch en een 21-jarige man uit Beverwijk. De twee zouden in de zaak na een conflict op de vuist zijn gegaan met portiers en werden buiten gezet. Daar werd het duo door inmiddels gewaarschuwde agenten aangehouden. De Limburger had zich bij zijn arrestatie hevig verzet en zou mogelijk onder invloed zijn geweest van verdovende middelen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. De portiers deden aangifte. (07-154595)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van bestelen werkgever

Publicatiedatum: 12-10-2007 13:14:07

ARNHEM - Een 22-jarige man uit Arnhem is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden omdat hij zijn werkgever, een Arnhems bedrijf, zou hebben bestolen. Een collega van de man ontdekte dat er in de struiken op het bedrijfsterrein een TFT-beeldscherm lag dat tot de bedrijfsvoorraad bleek te behoren. Na een intern onderzoek kwam de verdenking bij de 22-jarige werknemer te liggen. De man bekende tegenover de politie dat hij het beeldscherm in de struiken had gelegd om het na werktijd mee te nemen. De Arnhemmer is in de loop van de avond na verhoor vrijgelaten. Justitie bepaalt wat er verder met hem gebeurt.
(07-154470)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt drie verdachten op na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 12-10-2007 13:13:12

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdag na twee meldingen van winkeldiefstallen drie verdachten opgepakt. Een 32-jarige Arnhemmer werd door beveiligingspersoneel in de Kronenburgpassage betrapt op diefstal van automaterialen ter waarde van ruim tachtig euro. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Twee veertienjarige meisjes uit Ede liepen tegen de lamp bij een zaak aan de Vijzelstraat. Volgens beveiligers had het duo enkele accessoires zoals oorbellen, haarclips en sleutelhangers gestolen. De buit werd in de kleding van de meisjes aangetroffen. Het duo bekende diefstal en is in de loop van de avond vrijgelaten. Justitie zal in beide gevallen oordelen wat er met de verdachten gebeurt. (07- 154454 / 154478)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gewond na steekpartij Hommelseweg

Publicatiedatum: 12-10-2007 13:09:43

Arnhem - Een 48-jarige man uit Nijmegen raakte gewond bij een steekpartij, donderdagavond rond 12 uur op de Hommelseweg. De man is met een steekwond in zijn borst opgenomen in het Rijnstate ziekenhuis. Toen de politie na een melding door getuigen ter plaatse kwam, was de verdachte al weg. Het slachtoffer verklaarde dat het om een bekende ging en dat er een woordenwisseling tussen de twee mannen was ontstaan, waarna het slachtoffer gestoken zou zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de dader. Eventuele getuigen van de steekpartij worden verzocht de districtsrecherche van de politie in Arnhem te bellen. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---