Ingezonden persbericht


Persbericht

AKRON - Curzon joint venture verwerft Churchill Tower in Rijswijk van Wereldhave

De 23 verdiepingen tellende Churchill Tower is, na de aankoop van Teleport in Amsterdam van ING Real Estate in augustus j.l., de tweede succesvolle acquisitie binnen de joint-venture tussen de AKRON Group en Curzon Global Partners, een dochteronderneming van IXIS AEW Europe.

'Wij zijn erg blij dit pand aan onze portefeuille te kunnen toevoegen. De verwerving van de Churchill Tower is onderdeel van onze lange termijn aanwezigheid op de Nederlandse markt en het onderschrijft onze uitbreidingsstrategie in deze sector', aldus Peter Ulm, als partner van de AKRON Group verantwoordelijk voor Nederland. De in 2002 geheel gerenoveerde toren is verworven voor een aankoopprijs van ¤ 43.500.000,- en is volledig verhuurd aan o.a. Shell, RGD en C.O.A. V.v.o is ruim 23.000 m' en er zijn 370 parkeerplaatsen. Het aansprekende kantoorgebouw is bijzonder gunstig gelegen in het centrum van Rijswijk. Teleport Amsterdam (2001) is aangekocht van ING Real Estate. Belangrijkste huurders zijn Orange Trust en WRA. De totaal verhuurbare oppervlakte is 10.000 m' .met 77 parkeerplaatsen. Ligging is zeer gunstig, dichtbij de A10.

Ric Lewis, Curzon's CEO, vult aan: ' Deze twee objecten bieden prima mogelijkheden om te herpositioneren en passen daardoor uitstekend binnen onze werkwijze in Nederland. '

'Deze acquisities bewijzen tevens dat met een goede lokale partner als AKRON waardevolle objecten nog steeds te vinden zijn', voegt Rob Reiskin, Managing Director en Investment Manager voor Curzon, toe.

AKRON Group

AKRON Group is een vastgoedinvesteringsmaatschappij die kantoorpanden, logistieke gebouwen en winkelcentra aankoopt, ontwikkelt en beheert. De Group, met hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, heeft representatieve locale kantoren in Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije, Kroatië, Rusland en Oekraine. AKRON Group biedt succesvolle participaties in vastgoed fondsen die hoge rendementen genereren met een conservatief risicoprofiel voor zowel internationale institutionele investeerders als voor vermogende particulieren. AKRON Group beheert momenteel een portefeuille met een volume van 1 miljard Euro en heeft voor 500 miljoen Euro in ontwikkeling. www.akron-group.com

Curzon

Curzon/IXIS AEW Europe is een uitstekende Europese vastgoedinvesteerder met ruim 240 professionals in o.a. Parijs, Londen, Barcelona, Milaan, Stockholm, Luxemburg, Praag, Boedapest, Warschau en Düsseldorf. Samen met de kantoren in de VS en Singapore heeft Curzon/IXIS AEW Europe ca. 27 miljard Euro assets under management en een uitgebreid, goed ontwikkeld netwerk van investeerders, eigenaars en ontwikkelaars.