Gemeente Onderbanken


College van burgemeester en wethouders investeert fors in ambities

De komende jaren investeert het college van burgemeester en wethouders van Onderbanken fors om zijn ambities te realiseren. De begroting voor 2008 is sluitend en de verhoging van de gemeentelijke belastingen blijft beperkt.

De gemeente heeft de komende jaren meer financiële armslag. Dit maakt het mogelijk in de begroting en meerjarenprognose extra structurele financiële ruimte op te nemen voor onder andere de sportvoorzieningen, armoedebeleid, speelvoorzieningen en bibliotheekwerk. Daarnaast is incidentele ruimte beschikbaar voor onder andere de uitvoering van het Masterplan Onderbanken, het doorontwikkelen van de renaturering van de Roode Beek richting Sittard, de verdere ontwikkeling van het Natuur en Recreatief Ontwikkelingsplan Gangelt Onderbanken (NROP), de renaturering van de Quabeeksgrub en voor de reconstructie van wegen.

Ook in de jaren na 2008 blijft de begroting in evenwicht.

De lokale heffingen stijgen in 2008 gemiddeld met 3,1%. Die stijging houdt in hoofdzaak verband met de inflatiecorrectie. De hoogte van het rioolrecht blijft ongewijzigd. De tarieven onroerendzaakbelasting stijgen met 2,25%. De tarieven voor afvalstoffenheffing stijgen met 7%. De verhoging van de afvalstoffenheffing is nodig om tot een kostendekkend tarief te komen.