Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent bowlstoernooi

BARENDRECHT (12 oktober 2007) ­ Op zaterdag 13 oktober opent wethouder Bas Nootenboom (Sportzaken) met het gooien van de eerste bal omstreek 9.15 uur het jaarlijkse toernooi om de Rie- derpoortbokaal van Indoor Bowls Club (IBC) `Barendrecht'. Het toernooi vindt plaats in voorzienin- gencluster Riederpoort, gevestigd aan de Riederhagen 2-9.

Het bowlstoernooi van IBC `Barendrecht' wordt dit jaar voor de derde keer gehouden in Riederpoort, de thuisbasis van de club. De club is opgericht in 2005 en telt momenteel 28 leden, die uit Barendrecht en om- streken komen. Dit jaar doen er in totaal zestig mensen van tien verschillende bowlsclubs mee aan het toer- nooi. Ze strijden in teams van drie personen (triples) om de Riederpoortbokaal, een wisselbeker. Het toer- nooi zal naar verwachting rond 16.30 uur afgelopen zijn.

Nederlands Kampioen
Op donderdag 11 oktober zette wethouder Nootenboom nog twee leden van Indoor Bowls Club `Baren- drecht' in het zonnetje vanwege hun behaalde Nederlands Kampioenstitel. Wil Harte en Regien Bakker won- nen namelijk eerder dit jaar het NK bowls in de categorie `damespairs'.

Noot voor de redactie,