EGEM


EGEM maakt Amsterdams horecaformulier voor andere gemeenten beschikbaar

De gemeente Amsterdam heeft een elektronisch formulier ontwikkeld waarmee horeca-ondernemers meerdere horecavergunningen en
-ontheffingen in één keer kunnen aanvragen.

De stad heeft hier zelfs onlangs de European eGovernment Award in de categorie Better public services for growth and jobs gewonnen. Het elektronische formulier wordt inmiddels door twee stadsdelen gebruikt. EGEM heeft de inhoud van het Amsterdamse formulier overgenomen en, waar van toepassing, generiek gemaakt. Hierdoor komt het elektronische formulier ook voor andere gemeenten beschikbaar.

Door middel van een interactieve keuzemodule, wordt een formulier samengesteld dat precies die aanvragen bevat die voor de aanvrager relevant zijn. In totaal kunnen er zes vergunningen aangevraagd worden. Dit zijn de Drank- en Horecawetvergunning, de Terrasvergunning, de Aanwezigheidsvergunning speelautomaten, de Melding milieubeheer, de Bibob-toets en, indien uw gemeente dit heeft, de Exploitatievergunning. Op dit moment is het elektronische formulier alleen te gebruiken als de aanvrager een horecaonderneming wil starten of een bestaande horecazaak wil overnemen. Voor het verlengen van vergunningen kan dit formulier nog niet gebruikt worden.

Het formulier is nu voorgelegd aan de EGEM-community en de participanten van programma eFormulieren. Iedereen heeft tot vrijdag 26 oktober de tijd om te reageren op de inhoud van dit formulier. Wilt u ook reageren? Vraag dan de link en de bijbehorende documentatie op via info@egem.nl. Dit adres kunt u ook gebruiken voor het mailen van uw reactie.