Gemeente Eemnes

Persberichten

Eemnes steunt boek over klederdracht Gooi- en Eemland

De Stichting Tussen Vecht & Eem ( TVE) werkt momenteel aan de uitgave van een boek over de vroegere klederdrachten in Eem- en Gooiland. Aan de uitgave is de afgelopen twintig jaar gewerkt door de speciaal hiervoor bestaande werkgroep van de stichting. Deze heeft niet alleen veel gegevens verzameld, maar beschikt inmiddels ook over een prachtige klederdrachtcollectie. Het boek wordt geschreven door mevrouw Livia van Eijle, historicus en oud-wethouder van de gemeente Eemnes, en mevrouw Alie Klap, die de leiding heeft van de Werkgroep Klederdracht van de TVE.

Het wordt een rijk-geïllustreerd boekwerk worden waarmee nog op de valreep dit cultuurhistorisch zo belangrijke deel van het streekverleden wordt gedocumenteerd. Het boek beschrijft vijf typen klederdracht die in het gebied van Hoogland tot Muiden en van Weesp tot Eemnes zijn gedragen en omvat de dorpen, c.q. voormalige gemeenten Hoogland, Soest, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Bussum, Hilversum, Loosdrecht, Muiden en Weesp. Het boek wordt uitgegeven door de Stichting Tussen Vecht & Eem en wordt gedrukt bij Drukkerij Graficient te Laren.

Het streven is het boek nog in het voorjaar van 2008 ( rond Moederdag) te kunnen uitgeven in een eerste beperkte oplage van 1000 stuks. De winkelprijs zal 29,95 gaan bedragen.

Om deze belangrijke uitgave mogelijk te maken heeft de gemeente Eemnes besloten de stichting te ondersteunen met een eenmalige subsidie.

(Gepubliceerd 10-10-2007)