Gemeente Leeuwarden

Uitleg Propsma Uitleg Propsma

Bezoek voor woonservicezones van de gemeente Groningen

Bron: gemeente Leeuwarden (12-10-2007) Ambtenaren van de gemeente Groningen lieten zich donderdag 11 oktober informeren over de Leeuwarder aanpak op het gebied van woonservicezones.
In wijkzorgcentrum Greunshiem presenteerde projectcoordinator Jan Marinus Propsma het project woonservicezones aan de bezoekers. Projectdirecteur Wonen en Dienstverlening van stichting Palet, Machiel Talsma vertelde over hoe stichting Palet als deelnemer om gaat met de woonservicezones. Een lunch met daarop aansluitend een rondleiding door Greunshiem vormde het slot van de middag.

Woonservicezones
Er komen steeds meer ouderen die in hun eigen wijk willen blijven wonen. De gemeente Leeuwarden speelt hier actief op in. Zij ontwikkelt, samen met een aantal woningcorporaties en zorgaanbieders, dertien zogenaamde woonservicezones. Een uniek initiatief, waardoor ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen wijk, met alle voorzieningen binnen handbereik. Leeuwarden wordt als koploper gezien deze combinatie van wonen en zorg.