Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 12 oktober

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - De politie heeft donderdagmiddag drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in de Kogelvangerstraat. Een aantal mannen kreeg, omstreeks zes uur, onenigheid met elkaar en dat ontaardde in een steekpartij. De betrokkenen waren in het bezit van messen en een hakbijl. Een 38-jarige Rotterdammer liep hierbij verwondingen op aan de borst. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar. Op straat, 1e Middellandstraat, zijn twee verdachten aangehouden, een 38-jarige Rotterdammer en een 33-jarige Amsterdammer. Ook de gewonde is aangehouden. Bij de aanhoudingen keerden enkele mensen zich tegen de politie en is er opgetreden. De recherche van het district Centrum is belast met het onderzoek van deze steekpartij.


* INBRAAK MET GEWELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Egelantierbaan. Omstreeks half zes in de ochtend hebben onbekenden met een auto een raam naast het bedrijf geramd, waardoor men toegang kreeg tot het pand. Binnen heeft men een laser gestuurde graveermachine weggenomen, ter waarde van enige duizenden euro's. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN
ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de identiteit en doodsoorzaak van een stoffelijk overschot dat donderdagmorgen werd gevonden bij de berging van een personenauto uit de Nieuwe Maas. Om even na elf uur stuitte baggeraars in de Nieuwe Maas, ter hoogte van het Boerengat, op een personenauto. Toen de wagen boven water kwam zag men dat er een stoffelijk overschot inzat, waarop de politie werd geïnformeerd. Inmiddels is vastgesteld dat de auto (Mazda) op naam stond van een nu 40-jarige Rotterdammer die sedert maart 2006 wordt vermist. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gesteld. De recherche van de Zeehavenpolitie onderzoekt of het stoffelijk overschot en de eigenaar van de personenauto identiek zijn. Verder wordt er sectie op het lichaam verricht om de precieze doosoorzaak vast te stellen.