Gemeente Binnenmaas

Informatienummer in de lucht

Informatienummer over situatie lekgeraakte leiding buisleidingenstraat bij Heinenoord

Er is een speciaal telefoonnummer opengesteld, waar het publiek heen kan bellen voor meer informatie over de situatie rondom de lekgeraakte leiding in de buisleidingenstraat bij Heinenoord. Dit nummer is:

0800-1351

Er is een leiding lek geraakt bij de buisleidingenstraat nabij het Zalmpad aan de Sluisendijk in Heinenoord. Het gaat vermoedelijk om een leiding met de stof ethyleenoxide, maar hier bestaat op dit moment nog geen absolute zekerheid over. Omdat deze stof mogelijk gevaar kan opleveren (ethyleenoxide is giftig en brandbaar), is uit voorzorg besloten de sirenes af te laten gaan en is het advies gegeven ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. De sirenes zijn meerdere malen afgegaan. Ook is Radio Rijnmond geïnformeerd en in werking als rampenzender.

Brandweer en politie zijn ter plekke om de situatie beheersbaar te houden. De toevoer van stoffen is afgesloten. De brandweer verricht metingen in de omgeving en probeert met waterschermen verspreiding van de stof in de lucht tegen te gaan. Op dit moment is de stof in de lucht niet aangetroffen.

Het advies is nog steeds: blijf binnen, sluit ramen en deuren. Kinderen blijven op school, die zijn geïnformeerd. Er zijn geen slachtoffers.