Senternovem


12-10-2007 | Leerzame Industry Day

Op 2 oktober jl. heeft de afdeling Eureka een Industry Day georganiseerd in het Dorint Hotel te Schiphol. Het doel was om bedrijven hun mening te laten geven over de door Eureka uitgevoerde regelingen en te inventariseren hoe de overheid kan helpen na afloop van een Eureka-project en bij verdere internationale activiteiten.

De middag begon met een inloop lunch waarna tijdens een plenaire sessie Dyadic International en Drivetrain Innovations een presentatie gaven over hun ervaringen met Eureka. Het dertigtal innovatieve bedrijven dat op de uitnodiging van Eureka was ingegaan gaf daarna hun mening over de subsidie programma's via een door stellingen op gang gebrachte discussie.

De kwesties die aanbod kwamen, waren:
o de noodzaak van subsidie
o alleen subsidie voor sleutelgebieden of voor alle sectoren o open indiening of een tendersysteem, een twee fase indiening en o gaat het alleen om geld of hebben de aanwezige kennis bij Eureka en de partner-searchactiviteiten ook toegevoegde waarde. De resultaten van de discussie zullen door Eureka worden meegenomen in het opstellen van de regeling die na 2008 in gebruik zal worden genomen.

Netwerken
Na deze discussie was er tijd voor het netwerken. Naast Eureka waren EGL, EVD, Technopartner en DBIN ook van de partij. Hun inbreng bleef niet beperkt tot het netwerken, maar was ook gewenst tijdens de twee paralelle workshops die op het programma stonden. In de ene workshop konden bedrijven aangeven waar zij wellicht nog steun van de overheid wilden bij hun internationale activiteiten, in de andere stond de vraag centraal wat er nog voor hindernissen op de weg lagen voor een MKB om een afgerond subsidieproject naar een succesvolle marktintroductie brengen. Punten die hier passeerden waren bijvoobeeld de mogelijkheden en gevolgen van Venture Capital en de wens voor kredieten.

Als afsluiting was er een borrel waarin de discussies en het netwerken werden voortgezet. Cloncluderend is het zowel voor Eureka als voor de betrokken bedrijven een leerzame dag geweest.