Gemeente Vlieland

Revitalisering Jachthaven en bedrijventerrein

De werkzaamheden van revitalisering van jachthaven en bedrijventerrein verlopen geheel volgens planning. De werkzaamheden in de haven zijn van start gegaan. Dit houdt in dat ook de toegang tot de haven grotendeels wordt tegengehouden. De toegang van de bruine vloot zal vooral beperkt worden tot de weekeinden.

Bedrijventerrein.

De kabels en leiding werkzaamheden zijn geheel afgerond. De firma Hak die deze werkzaamheden heeft uitgevoerd is afgelopen vrijdag naar het vaste land vertrokken. De dijk achter de haven is grotendeels verlegd. De dijk wordt nog met klei afgedekt welke vanuit Delfzijl wordt aangevoerd. De verlengde Havenweg tot de Korenmansweg wordt momenteel bestraat. De bestratingswerkzaamheden op het bedrijventerrein duren ongever tot het einde van dit jaar.

Jachthaven.

Aankomende week worden veel materialen aangevoerd waaronder damwanden, hekwerken, klei etc. In en rondom de haven vinden nu veel werkzaamheden plaats. Waardoor de toegang tot het werkterrein volgende week wordt afgesloten middels een hek. Tijdens het plaatsen van de damwanden wordt de ontgravingswerkzaamheden van de uitbreiding van de haven opgestart. Het zand vanuit de haven wordt grotendeels als aanvulling in de duinen ten noorden van Kampeerterrein Stortemelijk toegepast.

De nieuwe duinen bij het helicopterplatform worden volgende week geprofileerd en met helmgras voorzien.

De aannemer is momenteel bezig met het ontwerpen van de steigers. Dit gaat in nauw overleg met Stichting Aanloophaven en de directie van het werk.

Inloopuur.

Tweewekelijks is er, in de even weken, op woensdag een inloopuur van 16:30 tot 17:30 uur in de bouwkeet. U kunt hier terecht voor algemene informatie en stellen van vragen. Het volgende inloop uur is op woensdag 17 oktober.