Gemeente Zederik


Brandweer Zederik doet mee aan Landskampioenschappen

Na de voorrondes op 23 juni jl. in Bergschenhoek waar de ploeg eerste was geworden, mocht brandweer Zederik afgelopen zaterdag in Hilvarenbeek strijden voor de landstitel van de Hoofdklasse. Naast Zederik deden zes ploegen (Sprang Capelle, De Beerzen, Beverwijk, Heusden, Mierlo en Werkhoven) een gooi naar de felbegeerde landstitel.

De Zederikse ploeg bestond uit negen personen. Een officier van dienst, een bevelvoerder, een chauffeur/pompbediener, een aanvalsploeg (2 personen), waterploeg (2 personen) en een extraploeg (2 personen). Bijzondere aan de ploeg was, dat het echt een Zederikse ploeg was. Alle drie de brandweerposten -Ameide/Tienhoven, Lexmond/Hei- en Boeicop en Meerkerk- waren vertegenwoordigd. De inzet duurde ruim 5 kwartier, waarin keihard gewerkt moest worden om de vier slachtoffers te redden en waarbij een brand in een steenfabriek bestreden moest worden.
Ondanks dat de ploeg op de zevende plaats eindigde is het toch een hele prestatie te noemen. "We behoren in elk geval wel tot de zeven beste korpsen van Nederland!"