Gemeente Binnenmaas

Buisleidingenstraat Heinenoord

Er is een leiding lek geraakt bij de buisleidingenstraat nabij het Zalmpad aan de Sluisendijk in Heinenoord. Het gaat vermoedelijk om een leiding met de stof ethyleenoxide, maar hier bestaat op dit moment nog geen absolute zekerheid over.

Omdat deze stof mogelijk gevaar kan opleveren (ethyleenoxide is giftig en brandbaar), is uit voorzorg besloten de sirenes af te laten gaan en is het advies gegeven ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. De sirenes zijn meerdere malen afgegaan. Ook is Radio Rijnmond geïnformeerd en in werking als rampenzender.

Brandweer en politie zijn ter plekke om de situatie beheersbaar te houden. De toevoer van stoffen is afgesloten. De brandweer verricht metingen in de omgeving en probeert met waterschermen verspreiding van de stof in de lucht tegen te gaan. Op dit moment is de stof in de lucht niet aangetroffen.

Het scheepvaartverkeer op de Oude Maas is uit voorzorg stilgelegd.

Het advies is nog steeds: blijf binnen, sluit ramen en deuren. Kinderen blijven op school, die zijn geïnformeerd. Er zijn geen slachtoffers.

Een speciaal telefoonnummer waar het publiek terecht kan voor meer informatie, is in voorbereiding. Zodra dit nummer operationeel is, wordt het gecommuniceerd via de media, de website en uiteraard Radio Rijnmond.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl