Gemeente Lelystad

Organisaties slaan handen ineen voor armoedebestrijding

Vijftig hulpverlenende organisaties hebben begin oktober onder regie van de gemeente Lelystad de handen ineen geslagen om armoede in Lelystad te bestrijden.

Moeilijk bereikbare groep

Het doel is om een moeilijk bereikbare groep mensen in Lelystad gebruik te laten maken van regelingen in de bijzondere bijstand. Het gaat bijvoorbeeld om een bijdrage in de kosten voor lidmaatschap van een voetbalclub voor kinderen tot 18 jaar of lidmaatschap van een wandel- of tekenclub voor 65 plussers. De bijdrage valt onder kosten voor maatschappelijke participatie en dat is wat de gemeente Lelystad onder meer wil bereiken: iedereen blijft meedoen aan de samenleving.

Bijdrage aanvragen

Uiteraard bestaat er voor mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om voor allerlei kostensoorten een bijdrage aan te vragen bij de Stadswinkel van de gemeente. De samenwerking van de hulpverlenende organisaties is een belangrijke stap om mensen te bereiken die op of onder de armoedegrens leven. De gemeente is begonnen met het ontwikkelen van een campagne om de moeilijk bereikbare groep mensen te bereiken. Vanaf medio november 2007 start de campagne Iedereen doet mee!

---