ABVAKABO FNV

Stem over het nieuwe akkoord mobiliteits-cao TNT

In september heeft ABVAKABO FNV de leden geraadpleegd over de mobiliteits-cao. De leden wilden nog niet akkoord gaan met het behaalde resultaat. Eerst moesten er nog twee knelpunten worden opgelost. De mogelijkheid voor `vervroegde individuele aanwijzing' moest eruit en de `tegemoetkoming reistijd woningwerk' uit de oude SBR moest blijven. Het is ABVAKABO FNV gelukt om deze twee knelpunten op te lossen. Tot 24 oktober kunt u stemmen over het resultaat.

Wat is de mobiliteits-cao?
De mobiliteits-cao is het nieuwe sociaal plan waarmee de personeelsreductie bij TNT zonder gedwongen ontslagen opgelost moet worden. De basis voor de mobiliteits-cao is de oude SBR. In het principeakkoord zijn alleen de wijzigingen opgenomen.

Het is ABVAKABO FNV gelukt om de twee knelpunten op te lossen. Daarvoor moesten wel compromissen worden gesloten. Een klein minpuntje is de inlevering op de verhoging van de verhuiskostenvergoeding. Onderhandelaar Anneke Stevens, is erg tevreden over de verbetering van de rol van de ondernemingsraad in de fase van vrijwillige mobiliteit. Indien er op bepaalde plekken te weinig vrijwillige uitstroom is worden medewerkers daarop geattendeerd. Met de or vindt vooraf zorgvuldig overleg en worden nadere afspraken gemaakt over de uitvoering. Daarbij zijn de wettelijke criteria van toepassing. Deze medewerkers komen in aanmerking voor een mobiliteitsbudget.

Ledenraadplegingen

Met het sectorbestuur is afgesproken een schriftelijke stemmingsronde te organiseren.
Alle leden ontvangen een nieuwsbrief met een toelichting. Daarnaast organiseert ABVAKABO FNV een informatiebijeenkomst voor leden en niet-leden op dinsdag 23 oktober om 19.30 in zalencentrum Majella te Utrecht. U kunt uw stem per post (fax of email) uitbrengen via het bij de nieuwsbrief bijgevoegde stemformulier. U kunt ook digitaal stemmen.

Hoe u uw stem ook uitbrengt, de uitgebrachte stem moet bij ons binnen zijn vóór 24 oktober.
We rekenen op uw stem en we hopen dat u, met het nieuwe resultaat in de hand, een ongeorganiseerde collega wil vragen lid te worden van ABVAKABO FNV. Lid worden is nu extra voordelig: nieuwe leden betalen de eerste zes maanden nu slechts 25 euro!

Breng uw stem uit over het nieuwe akkoord