Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



*

Raad wil weer dialoog tussen Combinatie en jongeren Chassébuurt

12 oktober 2007

-
Anna Kutsch Lojenga
De politieke partijen in De Baarsjes willen dat er weer een gesprek komt tussen Stichting De Combinatie en de jongeren in de Chassébuurt. Ze vroegen daar afgelopen dinsdag om toen jongeren uit die buurt 180 handtekeningen van buurtbewoners overhandigden aan commissievoorzitter Coos Hoebe.

Een aantal jongeren uit de buurt is niet tevreden over het pasje dat ze nodig hebben om het nieuwe vrijetijdscentrum Club Rainbow in te komen. Verder willen ze meer activiteiten die aansluiten bij hun behoeften. De jongeren vroegen dinsdag om op te houden met het beschuldigen van elkaar. `Die energie moeten we gebruiken om elkaar te helpen en de problemen op te lossen in de Chassébuurt', vond Rashid Rharissi, die namens de jongeren sprak. De groep wordt gesteund door een aantal buurtvaders en BBB's, de zogenoemde buurtbetrokken bewoners.

In de raadzaal, die afgeladen was met jongeren en andere betrokkenen, waren de politieke partijen het snel eens. De Combinatie, de jongeren en het stadsdeel moeten samen in gesprek. Maar dat kan niet gebeuren in een sfeer van bedreigingen, vonden PvdA, VVD, GroenLinks en D66. Op dit moment worden jongerenwerkers regelmatig uitgescholden en geïntimideerd. Ook auto's van jongerenwerkers zijn vernield. Onacceptabel, en er moet direct een eind aan komen, zo oordeelde de raad.

De politiek meende dinsdagavond dat de impasse in de Chassébuurt op dit moment is ontstaan doordat de drie betrokken partijen hun hakken in het zand hebben gezet. Een open gesprek op korte termijn tussen De Combinatie, verantwoordelijk voor het jongerenwerk in de buurt, de jongeren en het stadsdeel moet daar verandering in brengen. Dat gesprek moet gericht zijn op concrete oplossingen.