Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/10)

TILBURG, 12 oktober 2007

15-jarige jongen aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG: De recherche van het politieteam Tilburg West heeft maandagmorgen een 15-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het samen met drie andere knapen ernstig mishandelen van een 19-jarige Tilburger. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken kaak op. Het incident speelde zich op woensdag 4 april jl. rond 20.30 uur af op het Kamerikpad. De politie is nog op zoek naar de mededaders.

De politie kreeg die avond een melding dat op het skatepark een jongen door een groep jongeren was mishandeld. Ter plaatse vertelden getuigen dat een jongen in elkaar geslagen was door een groep jongeren. Zowel daders als slachtoffer waren echter al vertrokken. Even later bleek dat het slachtoffer door zijn vader naar het ziekenhuis was gebracht. Hij bleek zijn kaak op twee plaatsen gebroken te hebben. Ook liep hij een hersenschudding op en zaten enkele tanden los. De daders zouden vier jongens zijn, die ruzie hadden met iemand, toen die niet aanwezig was, hadden ze kennelijk de 19-jarige Tilburger mishandeld. Ze hadden hem van zijn fiets geslagen en daarna geschopt. De politie kwam de verdachte door uitgebreid onderzoek van de wijkagenten en de recherche op het spoor. Hij werd vervolgens maandag 8 oktober jl. met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld en is voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Twee arrestaties bij studentenfeest

HILVARENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 04.40 uur tijdens een studentenfeest aan de Beekse Bergen twee mannen een 20-jarige Tilburger en een 19-jarige knaap uit Groningen aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 21-jarige Tilburger. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rond 04.20 uur kwam een melding van een van de beveiligers van een conflict tijdens een feest van een studentenvereniging. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige Tilburger door twee gasten meerdere malen op zijn hoofd geslagen was. Het slachtoffer vertelde dat hij bij de fietsen stond en van plan was om met zijn twee vrienden naar huis te gaan. Plotseling kwamen naar zijn zeggen de twee verdachten op hem afgestormd die hem meerdere malen op zijn hoofd sloegen. Hij liep een verwonding op aan zijn linkerjukbeen, boven op zijn linkeroog en wenkbrauw. De uitsmijters grepen in en haalden de verdachten van het slachtoffer af en waarschuwden de politie.

Negen rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie van het team Noord / Oisterwijk heeft gisteravond van 22.00 uur tot vanmorgen 04.00 uur op vier locaties een alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden zeven bestuurders aangehouden, daarvan bleken er zes in overtreding te zijn. Er werden in totaal 265 blaastesten afgenomen. Er was één beginnend bestuurder bij die 240 ugl blies terwijl voor hem als maximum 88 ugl geldt. De hoogst gemeten waarde tijdens de alcoholcontrole was 485 ugl. Verder werden er los van deze controle nog twee bestuurders onder invloed in Tilburg aangehouden.

De locaties van de alcoholcontrole waren:

Udenhout
Kreitenmolenstraat 112 blaastesten, 0 aanhoudingen

Tilburg
Jules Verneweg / Kapitein Hatterastraat 95
blaastesten, 3 aanhoudingen
Bosscheweg / Heikantlaan 22 blaastesten 1 aanhouding

Oisterwijk
Pannenschuurlaan / Moergestelsweg Owijk 36
blaastesten 3 aanhoudingen

De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Reeshofweg een 27-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 630 ugl terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij viel een politieman op omdat hij met hoge snelheid, circa 120 km / uur over de Oude Bredaseweg reed terwijl het erg mistig was. Hij reed daarbij twee keer over de middenstreep waardoor hij op de linkerrijbaan kwam. De bestuurder, een Engelsman, verklaarde dat zijn rijbewijs nog in Engeland lag. Desondanks gaat de politie dit invorderen.

Een 32-jarige Tilburger werd omstreeks 02.30 uur eveneens betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Ringbaan Noord aan de kant gezet. Hij blies 325 ugl.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisteren aan het eind van de middag in een woning in de Binnenstad een 28-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou gistermiddag in de gezamenlijke woning zijn 22-jarige vriendin ernstig mishandeld hebben. Het slachtoffer verklaart dat haar vriend tijdens een ruzie haar keel dichtkneep en haar schopte terwijl ze op de grond lag. Ze vluchtte uit de woning en belde in het trappenhuis de politie. De agenten hebben vervolgens de verdachte aangehouden. Hij is conform afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van huiselijk geweld in verzekering gesteld.

Veelplegers aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Een 39-jarige Tilburgse veelpleger is donderdagavond omstreeks 20.00 uur in een warenhuis op de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Een beveiligingsmedewerker zag dat de veelpleger een herenjas uit een rek pakte en deze aantrok. Vervolgens liep hij de winkel uit zonder de jas bij de kassa af te rekenen. Hij rende weg in de richting van de Spoorlaan. Een winkelrechercheur sprak buiten twee agenten aan die daarop een achtervolging instelden. De dief rende een steegje in naast een ijssalon en verstopte zich achter een container alwaar hij werd aangehouden. De jas heeft een waarde van 54,95 euro.

TILBURG: Donderdagmiddag is in een supermarkt aan de Dr. Ahausstraat een 50-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Ook zij staat bekend als veelpleger. Ze had goederen zoals doucheschuim en Melka chocolade in haar tas gedaan en deze niet afgerekend. De gestolen goederen hadden een waarde van 23 euro. Ook zij is conform de afspraken in verzekering gesteld.

Winkeldievegges betrapt in supermarkt

TILBURG: In een supermarkt op het Lourdesplein zijn donderdagmiddag een 52-jarige Tilburgse en een 13-jarig Tilburgs meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo kwam naar eigen zeggen in de winkel op het idee om spullen te stellen. Ze stopten onder andere drop, snoepjes en Clearasil in hun tas of jaszak en rekenden deze goederen niet af. De volwassen vrouw heeft een boete van 120 euro gekregen. De minderjarige verdachte heeft al een taak- en leerstraf. Zij was met de moeder van haar vriend op stap. Over haar zal nader overleg volgen met de betrokken instanties.

Tilburger aangehouden voor lokaalvredebreuk

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op het winkelcentrum Wagnerplein een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake lokaalvredebreuk. De verdachte was in strijd met een ontzegging voor de winkels toch verschillende zaken binnen gegaan. Het winkelverbod was hem op 7 oktober aangezegd. Hij was dronken en veroorzaakte overlast door onder andere vuilnis achter te laten.

Vier Tilburgers aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft vanmorgen na klachten van omwonenden in een leegstaand pand aan de Besterdring drie mannen en een vrouw aangehouden ter zake huisvredebreuk. De wijkagent wist van de rechtmatige eigenaar dat hij aan niemand toestemming had gegeven om in het pand, waarin vroeger een café gehuisvest was te verblijven. De politie heeft ter plaatse vier personen aangehouden. Het gaat om drie mannen van 22, 25 en 34 jaar en een 16-jarig meisje. Een van de verdachten kwam net naar buiten lopen. Hij had een vuilniszak met aangebroken flessen sterke drank bij zich, die afkomstig zijn uit de boedel van het café. Ook vond de politie in het woongedeelte waar de verdachten verbleven hadden een bankpasje. Uit contact met de eigenaar bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een beroving. Hij had daar nog geen aangifte van gedaan. De manlijke verdachten worden vanwege deze zaak in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk