Project Gemeente Westland

website
Informatie over trouwen gebundeld op website
Publicatiedatum: 12-10-2007

Mensen die willen gaan trouwen kunnen nu terecht op de website van de gemeente Westland. De website geeft een goed beeld wat er allemaal bij de organisatie van een huwelijk komt kijken. Voorheen was er al digitaal informatie beschikbaar op de gemeentelijke website, maar er is nu gekozen voor een praktischer (themagericht) benadering, aangevuld met andere leuke wetenswaardigheden.

Het is nu voor een aanstaand bruidspaar heel eenvoudig om te bekijken wat erbij komt kijken als je gaat trouwen. Zo biedt de website onder andere informatie over trouwlocaties, trouwambtenaren en kosten. Verder is er van een aantal trouwlocaties videomateriaal beschikbaar. Een ander voordeel is dat er via de email contact gezocht kan worden met de afdeling Publiekszaken om vragen te stellen of een datum te plannen. Deze informatie is te vinden via het digitale gemeenteloket of via www.gemeentewestland.nl/trouwen

Om aan de wensen van de bruidsparen te voldoen, is het mogelijk om te trouwen op een locatie naar keuze. Door vrijheid te bieden in de keuze van de huwelijkslocatie wordt het mogelijk om op alternatieve locaties zoals op het strand; in musea; in partycentra en/of horeca gelegenheden een huwelijk te laten voltrekken. Ook is het in Westland mogelijk om s-avonds te trouwen.