Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 12 oktober

BREDA, 12 oktober 2007

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar en een 19-jarige vrouw uit Breda zijn donderdagmiddag kort na 17.00 uur aangehouden bij een elektronicazaak aan de Kruisvoort. Het tweetal wilde zonder betalen met een mobiele telefoon de deur uitlopen, maar de beveiliging zag dat op de camera en greep in. Het tweetal werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werden beide verdachten heengezonden. De 23-jarige man werd echter direct opnieuw aangehouden; hij had nog enkele onherroepelijke vonnissen openstaan.

BREDA: Een 13-jarige jongen uit Breda stal vrijdagmiddag rond 12.30 uur een paar keeperhandschoenen bij een sportwinkel aan de Ginnekenstraat. Een beveiliger zag dat en pakte de jongen in de kraag. Hij is aangehouden en mee naar het bureau genomen. In het jeugdoverleg wordt besloten over een passende straf voor de jongen. Hij is overgedragen aan zijn ouders.

Beschonken bestuurster brommobiel aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 18.00 uur een 62-jarige Bredase aangehouden wegens rijden onder invloed. Ze was op de Brusselstraat met haar brommobiel betrokken bij een aanrijding en agenten wilden haar laten blazen. Dat lukte echter niet, zodat een bloedproef moest worden afgenomen. Op basis daarvan kan bepaald worden in hoeverre de vrouw onder invloed was. Na verhoor is ze heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen: twee verdachten aangehouden

BREDA: In een woning aan de Minister Kanstraat is donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie had informatie ontvangen van getuigen die regelmatig een sterke hennepgeur roken. In een pand naast de woning werden diverse zakken met henneptoppen gevonden, in totaal enkele tientallen kilos. Dat pand had een inpandige doorgang met de andere woning waar de kwekerij werd aangetroffen. De huurder van beide panden, een 45-jarige Bredanaar, werd rond 17.00 uur aangehouden. Bij het doorzoeken van beide panden werd later nog een 27-jarige Bredase vrouw aangetroffen. Ook zij is aangehouden wegens betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Bij de ontmanteling werden ook geld en mobiele telefoons in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak en de rol van beide verdachten. Zij zijn in verzekering gesteld.

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht Breda

BREDA: De politie heeft donderdagavond- en nacht tijdens het horecatoezicht in Breda vier aanhoudingen verricht. Een 21-jarige Bredanaar werd aangehouden, omdat hij gezocht werd in verband met mishandeling en bedreiging een week geleden in Breda-Noord. De man stond op de briefing, waarna agenten hem zagen lopen. Een 26-jarige inwoner van Willemstad vond het nodig een agent te beledigen en een 43-jarige Bredanaar werd aangehouden wegens mishandeling in een horecazaak. Ten slotte werd een 21-jarige Rotterdamse automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 625 ug/l, terwijl hij als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l mag hebben.

De politie schreef ook nog dertien bekeuringen uit, onder meer voor wildplassen en fout parkeren.

Agressieve inwoner van Etten-Leur aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmorgen kort voor 02.30 uur een 30-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had in een agressieve bui enkele vernielingen aangericht aan het interieur van de woning van een familielid in de wijk Grauwe Polder waar hij tijdelijk verblijft. Het familielid belde de politie, uit angst voor de man. De 30-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau en vrijdagmiddag heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul