Gemeente Meerssen


Persbericht van vrijdag 12 oktober 2007

Cartografische metingen in de gemeente Meerssen

De Grootschalige Basis Kaart Nederland (GBKN) is de meest gedetailleerde topografische basiskaart van heel Nederland. De eerste aanzet voor deze kaart is vastgelegd in een Koninklijk Besluit in 1975. Het idee erachter is dat er één Basiskaart beschikbaar is die door meerdere partijen gebruikt wordt om hun eigen beheerszaken op uit te voeren (leidingen, grenzen, uitbreidingsplannen en dergelijke). Dit kunnen nutsbedrijven, kadaster, waterschappen en gemeenten zijn. In Noord-Brabant en Limburg wordt deze kaart gemaakt en bijgehouden door de Stichting GBKN Zuid.

Bijhoudingsronde
Op dit moment vindt in onze gemeente een bijhoudingsronde plaats. Door middel van landmetingen zal informatie aan de kaart worden toegevoegd. Deze metingen zijn uitbesteed aan ingenieursbureau IGL BV uit Linne. De bijhoudingsronde vindt momenteel plaats, maar ook daarna zal het bureau eventuele veranderingen voor de GBKN blijven opmeten.

De Stichting GBKN-Zuid vraagt uw medewerking
De metingen kunnen niet altijd op openbaar terrein plaatsvinden; soms is het nodig metingen te doen op uw terrein. De medewerkers van het ingenieursbureau zullen u daarvoor om toestemming vragen. De medewerkers van het ingenieursbureau kunnen zich desgewenst legitimeren.