Raad voor de Rechtspraak


Waardering voor jeugdvoorlichting Rechtspraak

De Rechtspraak heeft dit jaar een van de beste voorlichtingscampagnes voor de jeugd. In de strijd om de Galjaardprijs 2007, een prijs voor de beste communicatieactiviteit van de overheid, is de rechterlijke organisatie als tweede geëindigd. De bekendmaking vond gisteren plaats in Utrecht.

De Rechtspraak voerde in 2006 en 2007 een klein offensief om de kennis en houding van jonge burgers over de rechtspraak bij te spijkeren. De communicatiecampagne is gestart na gedegen onderzoek en wordt uitgevoerd met inzet van een breed scala aan middelen: schriftelijk, audiovisueel, lesmateriaal en een website zijn er onderdelen van. De actie is gevoerd in nauw overleg met een groot aantal partners. Uit onderzoek blijkt dat de actie aan haar doelstellingen heeft beantwoord.

Hoewel alle inzendingen dit jaar van hoog niveau waren, sprongen de drie genomineerden er naar het oordeel van de jury uit. Zij voldeden naar haar mening het meest aan de criteria om voor de prijs in aanmerking te komen: innovatief, creatief en inspirerend en effectief. De andere genomineerden waren de Belastingdienst en de Provincie Noord-Brabant. De prijs ging naar de Belastingdienst.

Uit het juryrapport:
"Nog niet eerder heeft de jury van de Galjaardprijs het zo moeilijk gehad bij het toekennen van de nominaties voor de prijswinnaar als dit jaar. Met veel waardering heeft zij de kwaliteit van alle twintig inzendingen beoordeeld en die als goed tot zeer goed gekwalificeerd."

"De inzendingen tonen aan dat er de communicatieadviseurs bij overheden veel aan gelegen is in direct contact te komen met de burgers. Alle inzendingen laten een grote creativiteit zien en er hoeft geen twijfel meer over te bestaan of het digitale tijdperk ook in de overheidscommunicatie is begonnen."

De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion, de Faculteit voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht en de Stichting voor Reclame en Marketingonderwijs/SRM.

Bron: Raad voor de rechtspraak Datum actualiteit: 12 oktober 2007 Naar boven