Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 12 oktober

BERGEN OP ZOOM, 12 oktober 2007

Politie zoekt getuigen inbraak woning Stationsstraat

ROOSENDAAL: De politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan de Stationsstraat donderdagmiddag. Daarbij werden geld en sieraden buitgemaakt, nadat de voordeur langdurig met veel geweld is vernield. Een getuige heeft al gemeld dat ze een negroïde man met kort kroeshaar en een bril (1.80 m en 20-40 jaar) heeft gezien die zich bij de woning verdacht gedroeg. Er is sprake van een mogelijke tweede dader. De politie komt graag in contact met mensen die nog relevante informatie hebben; zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. De inbraak heeft zich tussen 14.45 en 16.45 uur afgespeeld.

Twee Roosendaalse jongens aangehouden met nepvuurwapen

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond rond 18.45 uur een 14-jarige jongen aangehouden die in bezit was van een nepvuurwapen. Agenten reageerden op een melding dat een persoon met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zwaaide op het Dijkcentrum. Twee bikers van de politie waren snel ter plaatse en controleerden een groep van zeven jongeren. Bij de 14-jarige jongen werd het nepwapen aangetroffen. Ook een 15-jarige jongen uit Roosendaal werd aangehouden, nadat bleek dat ook hij het wapen in zijn bezit heeft gehad op het Dijkcentrum. De 14-jarige verdachte bleek uit onderzoek ook in een nabijgelegen supermarkt het wapen getoond te hebben aan een caissière, maar die bleek niet echt onder indruk. Beide jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders; proces-verbaal wegens verboden wapenbezit wordt opgemaakt.

De politie start volgende week maandag met het project Streetwise dat gericht is op het terugdringen van jeugdoverlast in Roosendaal. Deze week worden jongeren van die nieuwe aanpak op de hoogte gebracht. Donderdag ging al een team agenten de straat op en dat maakte dat de politie zeer snel aanwezig was bij het bovengenoemde incident.

Man aangehouden na negeren en vernieling politieafzetting

OUDENBOSCH: Een 47-jarige inwoner van Oudenbosch is vrijdagmorgen rond 08.15 uur aangehouden. Dat gebeurde op de Vellitriweg, nadat de man met zijn auto door een afzetting van de politie reed. Die was gemaakt op de Bosschendijk, ter hoogte van het bureau, in verband met de voorbereiding op de Landelijke Politie Dag die zaterdag door het team Mark en Dintel wordt gehouden. Door de actie van de man werden de afzetlinten vernield. Twee agenten zagen wat er gebeurde en reden achter de automobilist aan die met een fikse snelheid zijn weg vervolgde. Zij wezen hem op de Vellitriweg op zijn asociaal rijgedrag en wilden een bekeuring uitschrijven. De man gaf dat hij daarvoor geen tijd had en wilde verder rijden. Een agent probeerde sleutels uit het contact te krijgen waarna een worsteling ontstond. Daarbij hebben beide agenten geweld moeten gebruiken om de man buiten de auto onder controle te brengen. Hij is meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden.

Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Leden van het Courage-team hebben donderdagavond kort voor 19.30 uur twee Belgen (21 en 22 jaar) uit Charleroi aangehouden wegens drugsbezit. Bij de mannen werd bij een controle op de Kloosterstraat een zak met circa 800 henneptoppen aangetroffen. Zij zijn ingesloten op het bureau en vrijdag heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Bromfietser gewond na botsing met trein

ROOSENDAAL: Een 34-jarige man uit St. Willebrord is vrijdagmorgen kort na 06.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn scooter op een spoorwegovergang op de Gastelseweg in botsing kwam met een trein. De man raakte gewond aan zijn onderbeen en is naar het
Franciscusziekenhuis in Roosendaal vervoerd. Uit verklaringen is gebleken dat de man na het passeren van een eerste trein snel wilde oversteken, terwijl de bomen gesloten bleven, en daarna werd geraakt door een andere trein.

Auteur: Andre van den Hul