Endemol Entertainment

12 oktober 2007
Aalsmeer

'Mijn Vaderland' van Frans Bauer en volkslied Liesbeth List bijna even populair

In het VPRO- programma 'Het Nieuwe Volkslied' is gisteravond Mijn vaderland van Frans Bauer uitgeroepen tot het winnende lied. Met 27,8% van de stemmen wist het Holland land van wind en water van Liesbeth List met een kleine voorsprong achter zich te laten, dat met 26,2% van de stemmen de tweede plaats sierde.

Het was zelfs zo dat 'Mijn Vaderland' lange tijd zevende stond, dus laatste", zegt Julien Bracco Gartner, programmamanager bij Endemol Nederland. "Maar het lied heeft dankzij de kijkers een flinke inhaalslag kunnen maken, en nam uiteindelijk zelfs de winnende positie over van Liesbeth List."

De derde plaats in het eindklassement bleek verrassend genoeg voor het meest controversiële lied van de avond: Dikke Lul Drie Bier van rapformatie The Opposites, zowel volgens het oordeel van het prominentenpanel als volgens het publiek. Bracco Gartner: "Die derde plaats laat zich onder meer verklaren door het feit dat de populaire site Geen Stijl zijn bezoekers opriep om massaal te stemmen op The Opposites.

De laatste plaats was voor "Wij Zitten Goed", van Petra Berger en Ernst Daniel Smid. De percentages van de nummers vier tot en met zeven in het klassement verschillen onderling maar weinig.

De percentages:

Mijn vaderland, 27,8%
Holland land wind water, 26,2%
Dikke lul 3 bier, 12,3%
Ieder zingt eigen lied, 8,8%
Lied voor NL, 8,5%
Vervelië, 8,4%
Wij zitten goed, 8.0%

Contact: Nicole Velthuis, T 0297-351804