Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Al 100 gedichten voor Poëzie Op Pootjes
Maar dat moeten er méér worden...

De eerste honderd gedichten voor Poëzie Op Pootjes zijn binnen. Het betreft stuk voor stuk nieuwe gedichten rond het thema 'Het Haagse Gevoel'. Inzenden kan nog tot 1 december aanstaande.

Iets meer dan een maand na de kick-off van deze inzamelingsactie van gedichten over het Haagse Gevoel, is de teller van inzendingen over de 100 gegaan. Opvallend is het grote aantal gedichten dat binnenkwam van dichters die nog niet eerder deelnamen aan projecten van de R.G. Ruijs Stichting. Uit de gedichten spreekt veel Haags gevoel (zoals gevraagd). Het thema is breed geïnterpreteerd: van mopperen op stadsvernieuwing en stadsvernieling tot odes aan de schoonheid van de stad. Maar ook verhalen de gedichten over de persoonlijke beleving van Hagenaars tegen de achtergrond van wat de stad voor hen betekent.

Alle ingezonden gedichten zijn terug te vinden op de site www.poezieoppootjes.nl.

Uiteraard wil de R.G. Ruijs Stichting graag nog véél meer gedichten ontvangen. Alle inzenders maken kans uitgenodigd te worden voor een speciale workshop met professionele dichters, publicatie in de AD Haagsche Courant, uitzending op Radio of TV West, opname in een speciale bundel, expositie in de Openbare Bibliotheek of een optreden op een serieus podium, in de Centrale Bibliotheek of in Theater Zwembad de Regentes.

Inzenden kan nog tot 1 december aanstaande.
De gedichten mogen bij voorkeur niet langer zijn dan 20 regels. Verder mag (vrijwel) alles. De spelregels zijn te vinden op www.poezieoppootjes.nl. Inzenden kan via email: info@poezieoppootjes.nl, of per post naar: R.G. Ruijs Stichting, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag.

Bekende schrijvers helpen Hagenaars gedichten schrijven Poëzie Op Pootjes Workshops bij Boekhandel Paagman

Om Hagenaars te ondersteunen bij het schrijven van een gedicht voor Poëzie Op Pootjes, organiseert de R.G. Ruijs Stichting de komende weken drie speciale workshops in Boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag.

Tijdens de workshops kunnen geïnteresseerden onder leiding van de Haagse Stadsdichter Harry Zevenbergen én een landelijk bekende dichter ter plekke een gedicht schrijven over hun Haagse Gevoel.
- Op dinsdag 23 oktober zal dichteres Anne van Amstel voordragen en deskundige ondersteuning verlenen.
- Dinsdag 30 oktober komt dichter Ruben van Gogh naar Boekhandel Paagman.
- Dinsdag 6 november tenslotte is Diana Ozon aanwezig bij de Workshops.


Deelname aan de workshops is gratis.
Aanmelden via info@paagman.nl of telefonisch 070 3383838.

Poëzie Op Pootjes wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds Burgerschap, Fonds 1818, Boekhandel Paagman, Culturalis, Prins Bernhard Cultuurfonds, met dank aan: RTV West, AD Haagsche Courant en Openbare Bibliotheek Den Haag.