Politie Gelderland-Midden

Derde verdachte overval Voorthuizen aangehouden
Publicatiedatum: 12-10-2007 15:24:33

VOORTHUIZEN - Het rechercheteam dat de overval op een filiaal van de ABN/AMRO bank in Voorthuizen onderzoekt heeft een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Den Haag. Twee andere verdachten, een 21-jarige man uit Leiden en een 39-jarige man eveneens uit Den Haag, waren meteen na de overval op dinsdagochtend 14 augustus ingerekend.

De 36-jarige Hagenaar had direct na de overval weg weten te komen in een auto. Die auto, op naam van de 39-jarige verdachte, werd tijdens het onderzoek later in Den Haag teruggevonden. De 36-jarige verdachte bleek toen inmiddels het land te hebben verlaten waarop een Europees aanhoudingsbevel werd uitgevaardigd. In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september werd de man op de luchthaven van Stockholm aangehouden toen hij Zweden in wilde reizen. Nadat een overleveringsverzoek was gedaan aan de Zweedse autoriteiten is de 36-jarige Hagenaar op vrijdag 12 oktober in Nederland aangekomen.

Alarm
De drie mannen worden ervan verdacht die dinsdagochtend 14 augustus twee monteurs van een geldautomaat in de ABN/AMRO-bank te hebben overvallen. Dat mislukte echter, onder meer omdat getuigen alarm sloegen. Gealarmeerde agenten hadden tien minuten na de mislukte overval de twee verdachten direct en in de nabijheid van de bank kunnen aanhouden. Daarbij was ook een vuurwapen aangetroffen. De drie verdachten zitten nog vast. De politie zet het onderzoek naar de overval nog voort.
(07-124800)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---