70.000 euro voor een vernieuwend project dat zorg verbetert
r/> 12/10/2007 15:47



Stichting VSBFonds



Inschrijving Nationale Zorgvernieuwingsprijs geopend

Organisaties met een goed idee waarmee de zorg of gezondheid valt te verbeteren, kunnen hun project insturen voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De winnaar ontvangt 70.000 euro om het project uit te voeren. Insturen kan tot en met 30 november 2007. ZonMw en het VSBfonds willen met de prijs vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te geven. Vaak komen deze door gebrek aan tijd, geld en ondersteuning niet aan het licht.

Alle ideeën zijn welkom. Of het nu gaat om jongeren of ouderen, voorlichting of revalidatie, mantelzorg of specialistische hulp. Een voorwaarde is wel dat het plan vernieuwend is en dat er een organisatie is die het plan (mee) uitvoert. Deelname kan veel opleveren. Zo krijgen circa veertig indieners tussentijds hulp om hun voorstel nog beter te onderbouwen. Ook worden er rond de prijsuitreiking activiteiten georganiseerd om voor zoveel mogelijk goede ideeën alsnog financiering te vinden.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit: producent Ria Bremer (voorzitter), trendwatcher Adjiedj Bakas, Eerste Kamerlid Rein Willems, hoogleraar Josien Bensing en oud-politica Hannie van Leeuwen. Zij kiezen uit de inzendingen drie nominaties. Deze worden tijdens Nationale Zorgvernieuwingsdag op 7 maart 2008 bekend gemaakt. De sector zelf bepaalt die dag via een stemming wie van deze drie de prijswinnaar wordt.

De prijs
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is een van de bekendste prijzen op het gebied van zorg en welzijn. Initiatiefnemers zijn ZonMw en het VSBfonds. Beide zijn actief in het ondersteunen van verbeteringen in de zorg. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs heeft de afgelopen jaren al veel vernieuwende projecten mogelijk gemaakt. In 2006 ging de prijs naar DGV Nederlands Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Het instituut bedacht een internetproject voor Marokkaanse jongeren om ouders te helpen bij juist medicijngebruik.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de prijs, de criteria, vorige winnaars en het inschrijfformulier op www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl.





http://www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl