Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost krijgt ruime voldoende voor jaarstukken 2006

De Rekenkamers Amsterdam en Stadsdelen Amsterdam geven Zuidoost een ruime voldoende voor twee onderdelen uit de Jaarstukken 2006.

Op 25 september is de Benchmark Jaarstukken 2006 door de Rekenkamers Amsterdam en Stadsdelen Amsterdam gepubliceerd. In het onderzoek zijn de jaarstukken van de stadsdelen op twee onderdelen met elkaar vergeleken.

Het gaat hier om de presentatie van het resultaat en de inhoud van de paragraaf weerstandsvermogen. Op het eerste onderdeel scoort Zuidoost "goed" en op het tweede onderdeel "matig".

Emile Jaensch, portefeuillehouder Financiën: "Ik ben blij dat de rekenkamer zegt dat wij de burgers voldoende inzicht geven in waar wij ons geld aan uitgeven. We zijn er nog niet en zullen de aanbevelingen uit het rapport zeker overnemen. Zuidoost staat binnen drie jaar in de top 5 van beste stadsdelen als het gaat om helder en inzichtelijk financieel beleid".

Het dagelijks bestuur heeft het rapport aan de stadsdeelraad aangeboden en stelt voor de aanbevelingen in het rapport voor verbeteringen van de presentatie voor de paragraaf weerstandsvermogen over te nemen.