Gemeente Den Haag

Zelf spreken de opstellers van het Verdrag van de Schilderswijk van een "ambitieus en realistisch plan". Dinsdag 16 oktober vindt de feestelijke ondertekening plaats. In het document zijn de ambities en toekomstplannen van de Haagse stadswijk vastgelegd.

Tal van organisaties én bewoners hebben de afgelopen maanden aan het Verdrag gewerkt. Het wordt binnenkort aangeboden aan minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie (WWI). De Schilderswijk is één van de 40 wijken waarin het kabinet extra investeert om er 'krachtwijken' van te maken.

De gemeente Den Haag en woningcorporatie Haag Wonen hebben gezamenlijk opgetrokken om een breed gedragen Verdrag op te stellen. Maar ook veel andere partijen waren betrokken bij de totstandkoming ervan.

Het Verdrag vraagt om een meerjarige, intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen. Partners zijn onder meer corporaties, zorginstellingen, politie, reclassering, bureau Jeugdzorg, scholen, welzijnsinstellingen en winkeliersverenigingen. Organisaties die nog niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het Verdrag kunnen alsnog aansluiten en een rol krijgen in de uitvoering ervan.

De bijeenkomst voor de ondertekening van het Verdrag begint om 17.00 uur en vindt plaats in clubhuis De Mussen, Hoefkade 602 te Den Haag. Het Verdrag wordt ondertekend door wethouder Bert van Alphen namens de gemeente, directeur Petra van den Berk van Haag Wonen en vertegenwoordigers van alle andere betrokken partijen.