Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 12 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-10-2007

Gestolen fiets

Zaandam, 11 oktober 2007

De politie heeft donderdagmiddag op de Zuiddijk een 32-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Surveillerende agenten op de fiets zagen een fiets staan die opvallende kenmerken vertoonde. Het slot was niet meer origineel en het dealerplaatje verdwenen. Het framenummer werd nagetrokken en daaruit bleek dat de fiets opgegeven was als gestolen. De eigenaar vertelde dat hij de fiets in de IJhallen in Amsterdam Noord had gekocht voor een bedrag van 325, -. Door de hoogte van het bedrag dacht de man dat het wel goed zat. De man deed afstand van de fiets en de politie heeft de rechtmatige eigenaar op de hoogte gesteld dat de fiets terecht is.

Hennepplanten op tuincomplex

Westzaan, 10 oktober

Een 54-jarige Westzaner is aangehouden op de Veldweg op verdenking van bedreiging van een 64-jarige Zaandammer. De Westzaner heeft een langslepend conflict met de volkstuinvereniging aan de Veldweg, waar de bedreigde Zaandammer ook lid van is. De verdachte zou volgens de vereniging hennepplanten hebben verbouwd op zijn stukje grond. Via justitie is een zaak aangespannen die de Westzaner verloor. Hij werd geroyeerd als lid en kreeg een toegangsverbod tot het complex en de directe omgeving daarvan. Daar zou de Westzaner zich meerdere keren niet aan hebben gehouden. Woensdagmiddag zag de 64-jarige man hem ook weer op het complex en sprak hem daarop aan. Vervolgens werd de Zaandammer met de dood bedreigd. De politie werd gebeld en trof de verdachte nog voor het complex aan. Hij was buiten zinnen en werd met gepast geweld aangehouden. Een voorbijganger verleende nog spontaan assistentie bij de aanhouding. De verdachte werd verhoord en proces-verbaal is opgemaakt. Dat wordt ingestuurd naar justitie en de man zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Man valt in liftschacht

Zaandam, 12 oktober 2007, 11:48 uur

De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld naar aanleiding van een bedrijfsongeval in een bedrijf aan de Peperstraat waarbij een 23-jarige man uit Gouda gewond is geraakt. Tegen het middaguur kwam een melding binnen dat iemand in een liftschacht was gevallen. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Het slachtoffer was bij kennis en het ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Met diverse verwondingen is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De man verrichtte bouwwerkzaamheden in het bedrijfspand. Volgens een betrokkene had het slachtoffer op een trap gestaan voor een lege liftschacht, op een hoogte van 6 tot 8 meter. De trap zou weggeschoten zijn waardoor de man in de schacht viel en 5 meter dieper op een betonnen ondergrond landde. Iemand verklaarde tegenover de politie dat de liftschacht tegen de regels in niet was afgeschermd. De Arbeidsinspectie gaat de zaak nu onderzoeken.

Laatst gewijzigd 12-10-2007 15:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |