CDA

s_.jpg&tabid=157&mid=1006] 12 oktober 2007 - Nieuws - Koopmans: A73-Zuid zo snel mogelijk open

Deze week vond er in de Tweede Kamer op initiatief van het CDA een spoeddebat plaats over de mogelijke vertraging van de openstelling van de A73-Zuid in Limburg.

De A73-Zuid verbindt Venlo met de A2 bij Sint Joost. De aannemer van het project had eerder verklaard de twee tunnels die worden aangelegd vanwege problemen met het brandveiligheidssysteem niet - zoals gepland
- op 1 januari te kunnen opleveren. Het Limburgs Tweede Kamerlid Ger Koopmans kreeg dinsdag voor zijn voorstel om de tunnels zo snel mogelijk open te stellen brede steun van VVD, PVV, PvdA, SP, SGP en GroenLinks. âEr moet alles op alles worden gezet om de belangrijke nieuwe weg zo snel mogelijk open te stellen. Ik hoop dat er geen procedureel steekspel ontstaat over de veiligheidskwestiesâ, aldus Koopmans.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat stelt nu een noodoplossing voor. De minister wil op 1 januari de tunnels beperkt open stellen door één rijstrook per buis van de tunnels vrij te geven. âDat is in ieder geval een begin. De minister heeft ons ervan overtuigd dat dit veilig genoeg is en dat de oplevering van de tunnels daar niet veel extra door vertraagd wordt. We hopen dat het nu snel helemaal opgelost isâ, zo zei Koopmans.