KNHS


Ben Schröder streeft broers voorbij in Rabo Ranking 12 oktober 2007
Ben Schroder met Rupert R

ERMELO (KNHS) Ben Schröder (Tubbergen), de broer van Gerco en Wim Schröder, maakt deze maand zijn debuut in de top vijf van de Rabo Ranking Springen. Met zijn paard BMC Rubert R komt hij binnen op de derde plaats in het klassement. Gerco Schröder zakt hierdoor met Eurocommerce Milano terug naar de zesde plaats.

Ben Schröder maakte met BMC Rubert R deel uit van het Nederlandse springteam dat tweede werd in de finale van de Samsung Super League in Barcelona. Ook op het internationale springconcours in Valkenswaard twee maanden geleden behaalde deze combinatie goede resultaten.

Naast Schröder, komt ook Vincent Voorn (Dinteloord) deze maand nieuw binnen in de top vijf. Met Audis Alpapillon-Armanie boekt Voorn de laatste tijd enorme successen met als hoogtepunt de gouden teammedaillle op het EK in Mannheim afgelopen augustus. Leopold van Asten (Duizel) maakte het afgelopen kwartaal met VDL Groep Glory de grootste sprong in de Ranking en wint hiermee een bonus van 250,-. Deze combinatie kwam vorige maand vanuit het niets binnen op de 97ste plaats.

Albert Zoer (Echten) gaat met Okidoki echter nog steeds aan de leiding, gevolgd door Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up and Down.

Rabo Ranking Dressuur
In de top vijf van de Rabo Ranking Dressuur zijn er deze maand geen wijzigingen. Anky van Grunsven (Erp) staat nog steeds lonely at the top met Keltec Salinero. Ook met IPS Krack C doet de Olympisch kampioene goede zaken en stijgt zij van de 23ste naar de 13e plaats.

Coby van Baalen (Brakel) heeft met BMC Ojay het afgelopen kwartaal de grootste sprong gemaakt in de Rabo Ranking Dressuur. Deze combinatie kwam vorige maand vanuit het niets binnen op de 40ste plaats. Ook Van Baalen wint met deze prestatie een bonus van 250,-

De Rabo Ranking geeft een actueel beeld van de best presterende Nederlandse dressuur- en springcombinaties. In tegenstelling tot de FEI wereldranking worden de punten toegekend aan de combinatie in plaats van aan alleen de ruiter. Deze punten kunnen zowel op nationale als internationale wedstrijden worden behaald. De Rabo Ranking wordt maandelijks gepubliceerd. Aan het einde van elk jaar wordt er een prijzenpot van 30.000,= verdeeld onder de best presterende combinaties.


* In de Rabo Ranking Springen van de vorige maand zijn ten onrechte de punten van het WK Aken 2006 verwijderd. Bij deze editie van de Rabo Ranking Springen is dit gecorrigeerd. Het kan daardoor voorkomen dat de plaatsing die in deze uitgave van de Rabo Ranking Springen is weergegeven in de kolom plaats 1-9-2007 afwijkt van de ranking zoals die vorige maand is gepubliceerd.

Foto: Jacob Melissen