Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (12/10)

OOSTERHOUT NB, 12 oktober 2007

Verdachte aangehouden na uiten dreigementen

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur in zijn woning een 53-jarige Waalwijker aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van zijn 53-jarige ex vrouw. Het slachtoffer deed aangifte hiervan en verklaarde dat haar ex-man gisteravond tegen hun zoon had gezegd dat hij haar om zou laten leggen en dat ze er aan zou gaan. De dreigementen uitte zijn vader zowel telefonisch als tijdens het bezoek daarna wat hij aan hem bracht om uitleg te vragen over de dreigementen. Zijn vader had gedronken en sprak over financiële problemen die hij had. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Verdachte aangehouden na vernieling en mishandeling

GENDEREN: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.50 uur in de gemeenschappelijke ruimte van een woning een 27-jarige Poolse man aangehouden omdat hij vernielingen zou hebben aangericht en een 28-jarige medebewoner geslagen en bedreigd had. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. In het pand wonen circa 20 Poolse werknemers. Een medewerker van het bedrijf waar de verdachte voor werkt was naar het woonadres van de verdachte gegaan. Ter plaatse zag hij dat de ruit van de tussendeur tussen keuken en gang kapot was. De medebewoners vertelden dat de 27-jarige verdachte dit had gedaan. Ook had hij een van hen die probeerde hem te kalmeren geslagen. De medewerker vertelde dat iedereen erg bang was van de agressieve verdachte, die kennelijk ook gedronken had. Hij kon zich vandaag weinig herinneren van hetgeen gebeurd was.

Zwerver aangetroffen in verduisterde auto

WASPIK: De politie heeft gisteren op de Heemraadstraat een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gehouden omdat hij in een auto reed die gesignaleerd stond. De arrestatie volgde na een melding van een alerte voorbijganger die vond dat de auto, een grijze Peugeot, zich verdacht bij de haven ophield. De politie trof de auto aan. De verdachte had geen ID-bewijs bij zich. Aan het bureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Bij verder onderzoek in de politiesystemen bleek dat hij deze alias wel meer gebruikt heeft en dat er verschillende zaken van oplichting en verduistering op zijn naam staan. Ook het politiekorps Hollands Midden was nog op zoek naar hem vanwege een dergelijke zaak. De auto bleek verduisterd te zijn in Boxmeer. De verdachte werd ingesloten.

Politie bedaart gemoederen in recreatiepark

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vanmorgen bemiddelend opgetreden op een recreatiepark waar onenigheid was ontstaan. Ter plaatse werd kennelijk in opdracht van de eigenaar van het park van enkele woningen de nutsvoorzieningen (gas en elektriciteit) afgesloten. Er is klaarblijkelijk een conflict hierover tussen bewoners en de eigenaar van het complex. De agenten hebben ter plaatse de gemoederen bedaard. Zij hebben duidelijk gemaakt dat het hier om een civiel conflict gaat, dat de politie niet voor hen kan oplossen. Wel hebben de agenten de betrokkenen verteld dat de politie zeker op zal treden als er strafrechterlijk zaken gebeuren. Beide partijen zouden hun advocaat op de hoogte stellen. Voorzover de politie bekend zijn de afsluitingen ongedaan gemaakt.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

WERKENDAM: Vannacht is omstreeks 02.15 uur ingebroken in een winkel aan de Hoogstraat De inbrekers hebben een glazen deur vernield. Uit de zaak is kleding gestolen. Het gaat om spijkerbroeken, jassen en T-shirts. Een getuige zag twee jongens wegrijden op een scooter. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auto gestolen bij woninginbraak

SPRANG-CAPELLE: Vanmorgen is omstreeks 05.30 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Acacialaan. De inbreker heeft een gaatje geboord bij een raam waarna hij dat kon openen. De dieven hebben de woonkamer en keuken doorzocht. Zij hebben de autosleutels gevonden van een Volvo gekentekend 25-JZ-XR en die vanaf de oprit gestolen.

Politie onderzoekt inbraak

OOSTERHOUT: Vanmorgen is ontdekt dat bij een bedrijf aan de Statendamweg is ingebroken. Onbekenden hebben een gat geknipt in de omheining en zijn vervolgens het terrein opgegaan. Er zijn vervolgens RVS kokers van verschillende diktes en lengtes gestolen. Ook hebben de dieven uit een keet open gebroken en daaruit een krat bier weggenomen.

Politie houdt bromfietscontrole

OOSTERHOUT: In het kader van het project Brom Effe Normaal zijn gistermiddag door een motoragent tussen 15.00 en 17.00 uur zes bromfietsen gecontroleerd. Twee bestuurders kregen een bekeuring om de constructiesnelheid te hoog was. Een bestuurder werd op de bon geslingerd omdat hij geen kentekenbewijs kon laten zien.

Auteur: Willem van Hooijdonk