Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070802280

Vragen van het lid Sterk (CDA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over buitenschoolsopvang. (Ingezonden 12 oktober 2007)


1
Bent u bekend met het artikel `Kinderen met bso op vakantie'? 1)


2
Bent u op de hoogte van het aanbieden van vakantiereizen door de kinderopvangorganisatie Speelwerk? Is het u bekend of meerdere organisaties voor buitenschoolse opvang dergelijke vakantiereizen aanbieden?


3
Deelt u de mening dat vakantiereizen van organisaties voor buitenschoolse opvang onder de Wet Kinderopvang vallen met de daaraan gekoppelde vergoedingen door werkgever en overheid? Zo neen, waarom niet?


4
Indien u de mening deelt dat deze tegemoetkoming in de kosten een oneigenlijk gebruik is van de Wet Kinderopvang welke maatregelen bent u dan van plan te treffen?


5
Indien u de mening deelt dat hier geen sprake is van oneigenlijk gebruik kunt u dan bevestigen dat voor het uurtarief van deze reizen hetzelfde wettelijke maximum geldt als voor reguliere buitenschoolse opvang? Zo neen, waarom niet?


6
Verwacht u een toename in het aanbieden van dergelijke activiteiten en wat zijn de te verwachten financiële gevolgen voor de begroting van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap?


1) Dagblad van het Noorden, 28 september 2007