Gemeente Rotterdam

Woensdagmiddag 3 oktober heeft de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur kennis gemaakt met de organisatie die Jongerenhoofdstad 2009 vorm gaat geven. De commissie trof een zeer gedreven bestuur en directie van Stichting Jongerenhoofdstad. Zij lichtten hun werkwijze toe voor de commissie en de aanwezige jongeren. De concrete plannen zullen begin 2008 vorm krijgen. Tot nu toe zijn er door gemeentelijke diensten al zon 120 plannen ingediend en door particuliere organisaties circa 40. Voor de panels die deze plannen gaan beoordelen worden op dit moment leden gezocht.

Dynamic duos gevormd

Veel aandacht ging uit naar het vormen zogenaamde dynamic duos. De droom van Piet Boekhoud (directeur Jongerenhoofdstad) is dat in 2009 alle jongeren een dynamic duo vormen met een volwassene, om van elkaar te leren en voor wederzijds begrip. Na afloop hadden de commissieleden Frans van der Hilst, Theo Cornelissen en Anton Molenaar al een telefoonnummer op zak van een jongere waarmee zij een dynamic duo gaan vormen. Het contact kwam tot stand door middel van speeddaten. Aan de hand van themas werd, in wisselende samenstelling, steeds 5 minuten kennisgemaakt met de aanwezige jongeren.

Dromen voor 2009

Het speeddaten vormde ook inspiratie voor de dromen voor 2009 van de commissieleden, die zij ter plekke op schrift stelden. Ingelijst krijgen hun dromen een plekje aan de muur in het kantoor van Stichting Jongerenhoofdstad in de Gemeentebibliotheek aan de Hoogstraat.

De voorzitter van de raadscommissie, Frans van der Hilst, sloot de bijeenkomst af door zijn droom alvast uit te spreken: in 2009 moeten alle speelplaatsen zonder hek zijn, omdat de speelplaatsen veilig zijn voor kinderen.

Vervolg

De commissie sprak af over enkele maanden, als er een concreter uitgewerkt plan ligt weer in gesprek te gaan met Jongerenhoofdstad.

NB Volgende week verschijnt er een filmpje op YouTube, waarnaar we hier ook zullen linken.

http://nl.youtube.com/jongerenhoofdstad

www.reyc.nl

Bron: Griffie, 12-10-2007