Gemeente Lelystad

Eerste paal Parkeiland de grond in

De eerste paal van het project Parkeiland in Lelystad is vrijdag 12 oktober door wethouder Patrick Tetteroo geslagen. Dit is de officiële start van de bouw van 14 exclusieve vrijstaande villas.

De villa's zijn in samenwerking met de gemeente Lelystad door Holtkamp Projectontwikkeling en Moes Bouwgroep ontwikkeld. Als onderdeel van Moes zal Bouwbedrijf J. Heldoorn uit Zwolle voor de uitvoering zorgdragen.

Voormalig volkstuincomplex

Parkeiland is een voormalig volkstuincomplex aan de Westerdreef dat wordt omzoomd door water. Naast de 14 royale villas waarvoor nu de eerste paal wordt geslagen, geeft de gemeente nog 17 vrije bouwkavels uit en is er ruimte op twee kavels voor twee bijzondere woningen: zogenoemde specials die Parkeiland nog meer kleur zullen geven.

Royale villas op ruime kavel

De 14 ruime villas worden gebouwd op kavels van circa 510 tot bijna 670 vierkante meter. Dankzij de vide heeft de hal van de woningen een lichte, bijzondere uitstraling. De woonkamer met een eetzone ligt over de gehele breedte. De keuken aan de voorzijde biedt de mogelijkheid voor meerdere indelingsvarianten, de bijkeuken en berging zijn via de hal bereikbaar.

Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers van circa 22, 16 en 10 vierkante meter, een badkamer en een apart toilet aanwezig. De royale tweede verdieping, bereikbaar via een vaste trap, kan op verschillende manieren worden ingevuld, bijvoorbeeld als vierde slaapkamer, hobbykamer of studeerkamer. Tevens zijn er uitbreidingen mogelijk op zowel de begane grond als op de tweede verdieping. De villas zijn te koop vanaf 378.500,- v.o.n.

Villa's te koop

Er zijn op dit moment nog enkele villas te koop. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over het project Parkeiland de website www.parkeiland-lelystad.nl bezoeken.

---