Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Conceptwijkvisie Vreewijk gereed

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord en de directie van Comwonen hebben de conceptwijkvisie voor Vreewijk opgesteld. In deze conceptwijkvisie staan de uitgangspunten voor de toekomst van Vreewijk. Belangrijkste doel is werken aan een wijk waar het nu en in de toekomst voor iedereen prettig wonen is. Wilt u de conceptwijkvisie lezen? Dan kunt u deze hier downloaden.

Gülami Yesildal, portefeuillehouder deelgemeente Feijenoord en Margriet Drijver, bestuurder Comwonen bieden de conceptwijkvisie zaterdag 13 oktober ter consultatie aan de bewonersorganisatie Vreewijk en de huurdersbelangenvereniging Vrelom aan.

Op 13 oktober organiseert het actiecomité een protestdag tegen de sloop (van 14.00 tot 16.00 uur op het Brinkplein). Zij nodigden de deelgemeente en Comwonen, samen met wethouder Hamit Karakus van de gemeente Rotterdam, uit voor een paneldiscussie. Het actiecomité krijgt ook een exemplaar van de conceptwijkvisie.

In november organiseren deelgemeente en Comwonen informatiebijeenkomsten om de inhoud van de conceptwijkvisie toe te lichten aan bewoners. Ook worden hoorzittingen georganiseerd waarin bewoners hun mening over de conceptwijkvisie kunnen uitspreken. Deze meningen worden verzameld en deelgemeente en Comwonen koppelen vervolgens schriftelijk hun reactie hierop terug. Deze meningen en de reacties worden bij de conceptwijkvisie gevoegd. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord biedt deze vervolgens samen met de conceptwijkvisie aan de deelraad ter besluitvorming aan.