College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Nieuws en publicaties

---

Actueel

12 oktober 2007
Indienen van data onderzoek bij kinderen

In artikel 45 van Verordening 1901/2006 is o.a. vermeld dat 'uiterlijk 26 januari 2008 de pediatrische onderzoeken betreffende in de Gemeenschap toegelaten producten die op de datum van inwerkingtreding reeds waren voltooid, door de houder van de vergunning voor het in de handel brengen ter beoordeling bij de bevoegde autoriteit moeten worden ingediend.' In artikel 46 is o.a. het volgende vermeld: 'Alle overige door de houder van de vergunning voor het in de handel brengen gefinancierde onderzoeken waarbij een geneesmiddel waarvoor een vergunning voor het in de handel brengen is afgegeven en bij de pediatrische populatie wordt gebruikt, worden binnen zes maanden na voltooiing van de onderzoeken aan de bevoegde autoriteit voorgelegd, ongeacht of de onderzoeken al dan niet overeenkomstig een goedgekeurd plan voor pediatrisch onderzoek zijn uitgevoerd.'

De CMD(h) heeft samen met de EMeA afspraken gemaakt over hoe de gevraagde informatie op een identieke manier bij alle relevante lidstaten en de EMeA moet worden ingediend. Hiertoe zijn een beleidsdocument en sjablonen voor verklaringen en Excell-tabellen opgesteld. Deze zijn gepubliceerd op de CMD(h) website. Registratiehouders wordt verzocht deze documenten te raadplegen omdat hierin vermeld wordt hoe de informatie bij het College moet worden ingediend. Alle registratiehouders dienen deze informatie in te zenden, ook als voor hun producten geen indicatie voor kinderen is toegestaan.


*
Er is nog een aantal documenten in ontwikkeling, o.a. een Vraag-en-Antwoord document,
een lijst van contactadresssen in alle lidstaten van de EU (hoewel deze lijst nog niet compleet is, is het contactadres van het College wel bekend. De informatie conform Art 45. moet bij het College worden ingediend via het e-mail adres PaedArt45@cbg-meb.nl)
Deze adressen zullen binnenkort ook op de CMD(h) website gepubliceerd worden. Registratiehouders worden daarom geadviseerd deze website regelmatig te consulteren.