Groep Colruyt

Persberichten

12/10/2007

Nog meer controles voor verantwoord speelgoed bij de Groep Colruyt dankzij samenwerking met ICT

In aanvulling op ons 'Charter omtrent kinderarbeid en werkomstandigheden' werkt de Groep Colruyt als eerste Belgische distributeur nu samen met de ICTI-federatie (International Council of Toy Industries). Zo ligt er nóg meer gecontroleerd speelgoed in de rekken.

Het Charter van de Groep Colruyt
De Groep Colruyt lanceerde al in 2002 het 'Charter omtrent kinderarbeid en werkomstandigheden'. Al onze rechtstreekse speelgoedfabrikanten hebben dit charter ondertekend. Zo engageren ze zich om geen kinderen tewerk te stellen en de werkomstandigheden te verbeteren. Erkende onafhankelijke controleorganismes controleren dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Primeur in de Belgische distributie: eerste samenwerking met ICTI Nu werkt de Groep Colruyt, als eerste Belgische distributeur, samen ICTI en hun ICTI Care Process. ICTI is de internationale speelgoedfederatie, en hun Care Process is een gedragscode of charter rond arbeidsomstandigheden in speelgoedfabrieken. De ICTI-gedragscode stelt nagenoeg identieke voorwaarden als ons eigen Charter.

Het ICTI Care Process
Leden van ICTI (zoals Lego, Mattel, Hasbro, enz.) laten enkel nog speelgoed produceren bij fabrikanten die zich aan het ICTI Care Process houden en waar de werkomstandigheden regelmatig en strikt gecontroleerd zijn.
Die fabrikanten krijgen een ICTI-certificaat dat elk jaar vernieuwd wordt. Om zeker te zijn dat ze dit certificaat verdienen, worden ze minstens eenmaal per jaar geauditeerd door neutrale, onafhankelijke auditbureaus.

Samenwerking met ICTI: positief voor de Groep Colruyt Dankzij de samenwerking met ICTI worden fabrikanten die de ICTI-gedragscode naleven door de Groep Colruyt als ICTI-gecertificeerde leveranciers aanvaard. We kunnen de volledige ICTI-auditverslagen raadplegen van de fabrikanten waar we aankopen en extra informatie opvragen. Met het geld dat vrijkomt doordat we die fabrikanten niet meer zelf moeten auditeren, kan de Groep Colruyt meer controles organiseren bij zijn andere leveranciers zonder ICTI-certificaat.

Zo biedt de Groep Colruyt nog sterkere garanties voor verantwoord speelgoed in de winkelrekken.