Ingezonden persbericht



---



8 oktober 2007

Eigentijdse combinatie van wonen en zorg
Bouw seniorencomplex Molenberg Heerlen van start

In de Heerlense wijk Molenberg bouwen woningcorporatie Wonen Zuid en zorgorganisatie Sevagram een eigentijds wooncomplex dat straks plaats biedt aan 41 seniorenwoningen en 24 woningen voor licht dementerende ouderen. Op vrijdag 12 oktober a.s. vindt de officiële bouwstart plaats van dit markante complex aan de entree van Molenberg.

Het woonzorgcomplex zal gaan voorzien in een grote behoefte. Uit onderzoek is gebleken dat veel ouderen in Molenberg dolgraag willen verhuizen naar een aangepaste woning, maar dan wel in hun eigen vertrouwde omgeving. Tot nu toe bood de buurt hiervoor nog te weinig mogelijkheden, maar door de bouw van dit complex komt daar snel verandering in. Belangrijk onderdeel van het complex is het zorgconcept: wonen wordt gecombineerd met een scala aan zorg- en gemaksdiensten.

Het gebouw bestaat uit twee delen; de hoogbouw met 41 seniorenwoningen die eigendom zijn van Wonen Zuid en de laagbouw met 4 zorgunits van waaruit 24 uur per dag zorg wordt aangeboden door zorgverlener Sevagram. De 4 zorgunits zijn elk gekoppeld aan 6 woningen voor licht dementerende ouderen - 24 woningen in totaal dus. De hoogbouw zal bestaan uit 11 verdiepingen, de laagbouw telt 3 verdiepingen. Naar verwachting zal het gebouw rond de jaarwisseling 2008-2009 helemaal klaar zijn.

Het Piusterrein waarop dit complex gebouwd wordt ligt aan de rand van Molenberg en dankt zijn naam aan de Pius X kerk die hier vroeger stond. De bewoners van Molenberg hebben deze kerk met eigen handen en geld gebouwd. Toen Wonen Zuid het terrein kocht heeft de corporatie beloofd op deze locatie iets terug te brengen dat, net als de kerk, weer ten goede komt aan de wijk. Met de bouw van dit eigentijdse complex dat voorziet in zowel een woon- als zorgbehoefte van de wijk lost Wonen Zuid deze belofte in.

Voor de redactie:
U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de bouwstart van het Piuscomplex in Heerlen op 12 oktober 2007 vanaf 16.00 uur. Het officiële deel van het programma vindt plaats tussen 16.30 en 17.00 uur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jos Eurlings Wonen Zuid via tel. (045) 573 74 20 en Marion Schmitz Sevagram via tel. (045) 560 28 67.


---- --