Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeenteraadsfractie Capelle aan den IJssel

SGP hekelt pragmatisme rond 's Gravenweg

De Capelse SGP is teleurgesteld in de houding van de PvdA en de andere coalitiepartijen inzake de 's Gravenweg. In de laatste raadsvergadering werd een amendement van de SGP en de andere oppositiepartijen om niet langer rond de 's Gravenweg te zoeken naar geschikte woningbouwlocaties verworpen met de stemmen van de PvdA, Leefbaar Capelle en VVD tegen. Tijdens de raadsvergadering trok de PvdA haar handtekening onder het amendement terug.

Burgerlid van Buuren: 'Keer op keer wordt benadrukt dat de 's Gravenweg wordt gezien als een waardevol gebied dat beschermd moet worden. Maar als we dat concreet willen vastleggen, deinst de coalitie terug. En alleen omdat ze bang zijn dat we de felbegeerde opbrengsten uit woningbouw mislopen. Dat betreuren we ten zeerste. Het is op z'n minst merkwaardig dat een partij als de PvdA wel moeite heeft met een eventuele verruiming van de mogelijkheden voor bewoners om een tweede woning op hun kavel te zetten, maar dat ze wel de deur openhoudt voor grootschalige woningbouw. Wie begrijpt dit nog als ik dan in het verkiezingsprogramma van de PvdA lees: "Niet ten koste van alles meer woningen bouwen. Met de belangen van de zittende bewoners wordt zo goed mogelijk rekening gehouden. Kwetsbare gebieden als de 's Gravenweg, Bermweg, Dorpsstraat en oude Kern blijven beschermd"'.

Reeds eerder heeft de SGP het principe van opbrengstmaximalisatie uit woningbouw ter discussie gesteld. Hoewel toen een meerderheid in de raad deze kritiek deelde, lijkt het principe in praktijk nog springlevend, aldus SGP-raadslid Mulder. Maar, vervolgt hij: "Wij blijven ons ondanks deze teleurstelling onverminderd inzetten voor behoud van het historische karakter van de 's Gravenweg".

10 oktober 2007

Einde persbericht



Gemeente Capelle a/d IJssel