Ingezonden persbericht


AZLAN GAAT LIEBERT-PRODUCTEN DISTRIBUEREN IN EUROPA

Leverancier van bedrijfsnetwerken tekent overeenkomst met Emerson Network Power voor toonaangevende UPS- en koelingsoplossingen

Helmond, 12 oktober 2007 - Azlan, de Enterprise Networking divisie van Tech Data Europe, gaat in Europa het complete portfolio energie- en koelingsoplossingen van Liebert distribueren aan value-added resellers (VAR's). Beide bedrijven hebben hiervoor een distributieovereenkomst gesloten.

Liebert-producten ondersteunen gebruikers bij het oplossen van problemen op het gebied van aanpassingsvermogen, extreme dichtheid en energie-efficiëntie in moderne datacentra. Producten zijn onder andere: noodstroomvoorzieningen (UPS), rekken, stroomgeneratoren en precisiekoelingsoplossingen. Al deze producten zijn vanaf nu verkrijgbaar via Azlan-vestigingen in heel Europa.

Azlan is de grootste distributeur van netwerkoplossingen in Europa. Het bedrijf levert gerichte ondersteuning en diensten aan netwerk- en communicatieresellers. Azlan kan daarbij terugvallen op de uitgebreide logistieke en financiële mogelijkheden van de Tech Data Group.

Jan Iversen, directeur Software en Security bij Azlan Europe: "Deze overeenkomst is niet alleen positief voor Azlan en Emerson Network Power, maar ook voor onze resellers. Hiermee krijgen ze toegang tot flexibele en effectieve bedrijfsoplossingen, waar ze op kunnen vertrouwen en die ze kunnen aanbevelen aan hun klanten. De samenwerking tussen Azlan en Emerson stelt VAR's in staat te voldoen aan de eisen van hun klanten op het gebied van energiebeheer en -beveiliging. Tegelijkertijd kunnen VAR's hun vaardigheden ontwikkelen en marktkansen optimaal benutten."

Azlan gaat ook met Emerson samenwerken via het Azlan Solutions Initiative, een project dat meerdere leveranciers van oplossingen koppelt aan partners met aanvullende kennis en vaardigheden. Dit initiatief is ontwikkeld om resellers te helpen de reikwijdte van hun oplossingen en diensten te vergroten. Belangrijkste doelstelling is het behoud van het huidige klantenbestand en het ontwikkelen van nieuwe business met bestaande en nieuwe klanten.

Kevin Brady, vicepresident Sales bij Liebert Power & Cooling Business EMEA: "Azlan past perfect bij ons portfolio. Emerson Network Power was altijd een grote toegevoegde waarde voor zijn partners binnen de traditionele kanalen. Deze overeenkomst met Azlan biedt nog meer VAR's en IT-leveranciers de mogelijkheid te profiteren van onze propositie. Het is een geweldige kans voor alle betrokken partijen. Door de hoogwaardige technologie van Emerson Network Power en het marktbereik van Azlan te combineren, denken wij meer Europese bedrijven te kunnen ondersteunen bij energiebesparing, energie-efficiëntie en productiviteitstoename in hun datacenters en bedrijfskritische installaties."

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.