Ingezonden persbericht

oktober 2007

Onderwerp: nieuw boek -- Snel afstuderen!

Thema's: studenten, scriptie, onderwijs, wetenschap, ondernemen

Snel afstuderen! voorkomt gesjeesde studenten

Alle vakken zijn gehaald, en nóg dreigt de student de opleiding zonder bul te verlaten. Het bureau snelafstuderen.nl in Amsterdam biedt professionele scriptiebegeleiding aan om dit probleem op te lossen en studenten wel af te laten studeren. Begin oktober verscheen van het bureau het direct bruikbare boekje Snel afstuderen!. Het doel: scriptieleed voorkomen.

Snelafstuderen.nl is een onafhankelijk bureau dat professionele scriptiebegeleiding aanbiedt. Het is opgericht door de twee UvA promovendi Erik Feijen (nu econoom bij de Wereldbank in Washington) en Pepijn Trietsch (nu docent Financiering aan de Vrije Universiteit en directeur van snelafstuderen.nl). Op basis van hun academische ervaring en hun ervaring met het begeleiden van studenten bij snelafstuderen.nl schreven zij het boek Snel afstuderen!, dat onlangs verscheen bij uitgeverij Coutinho. Hierin worden de basisprincipes van het schrijven van een scriptie op een direct bruikbare en heldere manier uitgelegd. Op een manier die studenten aanspreekt.

snelafstuderen.nl vult begeleidingslacune

Begin 2007 is het nieuwe kantoor van snelafstuderen.nl aan de Herengracht in Amsterdam geopend om aan de steeds grotere vraag van studenten te voldoen. Studenten zoeken hulp bij snelafstuderen.nl omdat zij meer en betere begeleiding willen dan zij krijgen vanuit de opleiding. De scriptiebegeleiding vanuit de opleiding schiet geregeld tekort doordat docenten (vaak onderzoekers) weinig tijd hebben, voorrang geven aan onderzoek en regulier onderwijs of niet zijn opgeleid als scriptiebegeleider. Het gevolg: studenten krijgen onvoldoende begeleiding vanuit de opleiding tijdens de eindfase van hun studie en zoeken externe hulp.

Snel afstuderen! is een praktisch scriptieboek

Het boek Snel afstuderen! helpt studenten bij hun scriptie. Het bespreekt de inhoud van een scriptie, hoe je van een vaag idee tot een heldere tekst komt. Maar ook het proces, het op peil houden van je motivatie, en het 'managen' van je begeleider. Het verschil met andere scriptieboeken: de directe toepasbaarheid van de methoden en de goede aansluiting bij de student. Het boek is interessant voor studenten, hogeronderwijsinstellingen en studieadviseurs en voor ¤14,50 te koop via de reguliere boekhandel.

professionele scriptiebegeleiding

Naast het boek biedt snelafstuderen.nl ook professionele scriptiebegeleiding. Het motto: 'sneller afstuderen, hoger cijfer'. Om dit te bereiken krijgt elke student van begin tot eind ondersteuning op zowel inhoudelijk, procesmatig als persoonlijk vlak. Het resultaat: studenten die sneller afstuderen, en over meer vaardigheden beschikken als zij toetreden tot de arbeidsmarkt.

professionele scriptiebegeleiders

De scriptiebegeleiders bij snelafstuderen.nl zijn academici die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van scriptiestudenten. Zij begeleiden studenten graag omdat zij het maatschappelijk rendement van hun kennis willen verhogen en zich breder willen ontwikkelen.

Bestellen:

Snel afstuderen!
Snel afstuderen!
E. Feijen & P. Trietsch