Ingezonden persbericht


Persbericht

Cognos genoemd als leider in rapport over Business Performance Solutions

Onafhankelijk onderzoeksbureau noemt Cognos waardige thought leader in BPS met een breed en rijp productaanbod

Nieuwegein, 12 oktober 2007 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt bekend dat Forrester Research, Inc. Cognos een leider in Business Performance Solutions noemt in het onlangs verschenen rapport The Forrester Wave": Business Performance Solutions, Q4 2007 . Forrester noemt Cognos een leider op basis van het huidige productaanbod van het bedrijf, de langetermijnstrategie en aanwezigheid in de markt.

Cognos is een van de tien bedrijven die door Forrester werden geselecteerd om deel te nemen aan het rapport over de markt voor business performance. Cognos scoorde in het bijzonder hoog in categorieën over functionele en branchespecifieke Performance Management, productstrategie en visie, en strategische allianties. Het bedrijf werd aangehaald vanwege zijn thought leadership en de diepgang en rijpheid van zijn producten.

Cognos is een leider in Business Performance Solutions (BPS) met een verontwikkelde visie en programma s voor thought leadership , evenals rijpheid en diepgang op het gebied van scorecarding, planning en consolidatie. Cognos biedt ook een breed portfolio van performance blueprints voor planning en analyse voor allerlei functionele domeinen en verticale branchesegmenten , aldus Paul Hamerman, Vice President en Principal Analyst van Forrester, in het rapport.

We zijn er trots op dat we door Forrester worden erkend als leider in Business Performance Solutions, zowel gebaseerd op ons huidige aanbod als op onze strategie en visie , zegt Dave Laverty, Senior Vice President, Global Marketing, Cognos. Cognos blijft nieuwe standaarden in innovatie en functionaliteit bepalen om onze klanten te helpen beter inzicht te krijgen in de bedrijfsprestaties .

Het volledige onafhankelijke rapport The Forrester Wave: Business Performance Solutions, Q4 2007 is te lezen via http://www.cognos.com/news/performance-management-industry-analyst-reports.html

De oplossingen van Cognos voor financiële Performance Management bieden consistent inzicht door de loop van de tijd heen. Planning en consolidatie combineren de bedrijfsvooruitzichten van het management (planning, budgettering en forecasting) met inzicht in de huidige en eerdere bedrijfsactiviteiten (consolidatie, rapportage en financiële analyses). Dit geïntegreerde operationeel en financieel inzicht stelt klanten in staat proactief in te spelen op zakelijke uitdagingen en de operationele efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Cognos voor financiële Performance Management zijn, samen met Business Intelligence, kernelementen van het Cognos Performance Management System. Dit combineert technologie, best practices, analytische applicaties en oplossingen met een breed partnernetwerk tot één Performance Management-oplossing voor klanten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.

Ingezonden persbericht