Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Fraudewaarschuwing WorldWideWeb Register

12/10/2007

Arnhem, 12 oktober 2007 - SIDN heeft de afgelopen dagen klachten ontvangen van deelnemers en houders over het bedrijf GT@P. Dit bedrijf benadert houders van .nl domeinnamen met het dringende verzoek hun domeinnaam in het WorldWideWeb Register op te nemen om dat register up-to-date te houden. De kosten voor deze service staan in de kleine lettertjes verstopt en bedragen ¤ 877,00 per editie. Aangezien het contract wordt aangegaan voor drie edities, bedragen de totale kosten ¤2.631,00.

Wat kan SIDN doen?
SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen deze praktijken. Wij kunnen echter alleen actief optreden tegen de fraudeurs als daar rechtsgronden voor zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als de beller zegt u namens SIDN te benaderen. In hoeverre dat expliciet gebeurt, is niet duidelijk. Mocht u hierover informatie hebben, dan ontvangen wij die graag van u (support@sidn.nl). Fraudemeldpunt
Deelnemers en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, verwijzen wij door naar www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude. Heeft u vragen aan SIDN over de fraudepraktijken, neemt u dan contact op met onze afdeling R&S via support@sidn.nl of 026-3525555.