Ingezonden persbericht


 "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" xmlns:v = "urn:schemas-microsoft-com:vml">

Fujitsu Siemens Computers introduceert nieuwe FibreCAT-opslagsystemen voor het MKB

Typische kenmerken van de nieuwe FibreCAT SX88 en TX08: rendabel, altijd beschikbaar en supersnel

Maarssen, 12 oktober 2007 -- Fujitsu Siemens Computers kondigt vandaag twee nieuwe modellen in zijn FibreCAT-reeks aan. De concurrerend geprijsde toestellen zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB), zijn gebaseerd op de meest geavanceerde opslagtechnologie en combineren een hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en snelheid met een eenvoudige installatie en bediening. Dankzij de hoge opslagsnelheid neemt het nieuwe FibreCAT SX88-model meteen de plaats van het nieuwe topmodel in de FibreCAT SX-reeks schijfopslagoplossingen in, terwijl het FibreCAT TX08-tapesysteem een toestel op instapniveau is waardoor het MKB met behulp van LTO-technologie de stap naar automatische tapeopslag kan zetten. De FibreCAT SX88 is vanaf 1 oktober verkrijgbaar tegen een prijs vanaf ¤ 8.400, terwijl de FibreCAT TX08 vanaf 1 november verkrijgbaar zal zijn met een prijskaartje van ¤ 3.700.

'Alle producten in onze FibreCAT-reeks zijn speciaal ontworpen voor middelgrote ondernemingen en zijn niet zomaar 'light' versies van grotere systemen', aldus Dr. Helmut Beck, Vice President Storage bij Fujitsu Siemens Computers. 'Door gebruik te maken van de allernieuwste opslagtechnologie kunnen we klanten eersteklas gegevensback-up en archivering bieden, terwijl we rekening houden met het feit dat slechts enkele medewerkers verantwoordelijk zijn voor de IT en dat budgetten nu eenmaal beperkt zijn. Daarom bieden we zeer redelijk geprijsde, eenvoudige producten aan, die niets hebben ingeboet aan betrouwbaarheid of hogere beveiligingsvereisten. De nieuwe modellen die we vandaag aankondigen, bieden onze klanten nog meer mogelijkheden om oplossingen te vinden die perfect op hun behoeften zijn afgestemd.'

FibreCAT SX88 -- De allernieuwste opslagtechnologie voor hoge snelheden en energie-efficiëntie

De nieuwe FibreCAT SX88 is ideaal voor gebruikers die bijzonder veel belang hechten aan hoge snelheden, aangezien dit nieuwe model tot 50 procent sneller is dan het vorige FibreCAT SX80-topmodel. Deze prestatieverhoging is onder andere te danken aan geoptimaliseerde RAID-controllers ontworpen voor de hoogste bedrijfssnelheden. De FibreCAT SX88 ondersteunt ook een glasvezelverbinding van 4 Gigabits per seconde doorheen het volledige systeem, waardoor het toestel echt geoptimaliseerd is om tegen deze snelheid te werken. De belangrijkste componenten (RAID-controllers, ventilatoren, voeding en harde schijven) zijn redundant en direct verwisselbaar, wat betekent dat ze vervangen kunnen worden zonder het systeem uit te hoeven schakelen. Gebruikers krijgen de keuze tussen SATA-II of SAS-schijven, of zelfs een combinatie van de twee in één enkele behuizing. Het gebruik van SATA-schijven in het bijzonder betekent dat de milieubewuste gebruiker nu ook per GB energie kan besparen.

De FibreCAT SX88 is schaalbaar tot 42 TB en is geknipt voor toepassingen zoals databases, back-ups-naar-schijf en streaming media. De hoge verwerkingscapaciteit van de FibreCAT SX88 maakt er ook een ideale oplossing voor e-mail, webdiensten en archivering van.

Zoals alle FibreCAT SX-modellen is de FibreCAT SX88 uitgerust met de FibreCap-technologie die de inhoud van de RAID-controllercache beschermt tegen gegevensverlies bij stroomuitval. FibreCache zorgt er ook voor dat de cache-inhoud van de RAID-controllers altijd gesynchroniseerd blijft via een snelle, rechtstreekse verbinding en dat de controllerprestaties efficiënt worden benut.

FibreCAT TX08 -- Geautomatiseerde back-ups dankzij LTO-technologie

De nieuwe FibreCAT TX08 biedt MKB-ondernemingen een betaalbare instapmogelijkheid in de wereld van geautomatiseerde tapeopslag met behulp van de LTO-technologie die een hoge capaciteit en snelheid combineert met lage mediakosten. Het tapesysteem beschikt over twee cassettes en vier slots en kan met een LTO-2- of een LTO-3-station worden uitgerust. Het compacte toestel van slechts 1U hoog biedt een opslagcapaciteit van 6,4 TB (gecomprimeerd) en kan gedurende acht dagen als geautomatiseerde dagelijkse gegevensback-up worden gebruikt. De automatisering elimineert het risico van menselijke fouten bij het manueel verwisselen van de back-uptapes en zorgt voor een aanzienlijke inkorting van de gegevens back-up-termijnen.

Bovendien biedt de FibreCAT TX08 heel wat extra's met een grote meerwaarde zonder extra kosten, zoals de ingebouwde streepjescodelezer voor een vereenvoudiging van het mediabeheer en een volledige versie van de back-upsoftware BrightStor ARCserve.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De FibreCAT SX88 is sinds 1 oktober verkrijgbaar tegen een prijs vanaf ¤ 8.400, terwijl de FibreCAT TX08 vanaf 1 november verkrijgbaar zal zijn voor ¤ 3.700.

De FibreCAT-reeks -- speciaal ontwikkeld voor de behoeften van het MKB

De FibreCAT-systemen zijn niet zomaar basisversies van grotere systemen: ze werden ontwikkeld met de specifieke behoeften van het MKB voor ogen en maken gebruik van de allernieuwste opslagtechnologieën in hoogkwalitatieve, supersnelle, betrouwbare producten die bovendien ook snel en eenvoudig te installeren en makkelijk in het gebruik zijn. De voorgeïnstalleerde beheerssoftware en intuïtieve webinterfaces bijvoorbeeld verzekeren een gebruiksvriendelijke werking. En tot slot, maar daarom niet onbelangrijk: de producten worden gepositioneerd tegen prijzen die voor het MKB uiterst aantrekkelijk zijn.

De FibreCAT-reeks omvat oplossingen voor tapeautomatisering (FibreCAT TX), producten voor implementatie in SAN-omgevingen (Storage Area Network) (FibreCAT SX) en voor NAS (Network Attached Storage), en over iSCSI-functionaliteit beschikken (FibreCAT NX).

U kunt foto's van de systemen downloaden van op de Fujitsu Siemens Computers-fotoserver

FibreCAT SX88: http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=22405&jumpfactor=6

FibreCAT TX08: <:http:>http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=22406&jumpfactor=6


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is het toonaangevende Europese IT-bedrijf met een strategische focus op producten, diensten en oplossingen van de volgende generatie, toegespitst op mobiliteit en dynamische datacenters. Dankzij een bijzonder uitgebreid platform- en dienstenassortiment gaat ons aanbod van handheld-toestellen tot desktops als infrastructuuroplossingen en dienstenpakketten voor enterprise bedrijven. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waarbij de dienstendivisie een vertegenwoordiging heeft in 170 landen, wereldwijd. Door de optimalisering van de sterke punten, innovatie en het wereldwijde bereik van onze gemeenschappelijke aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, verzekeren we dat we voldoen aan de behoeften van al onze klanten: grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en privé-gebruikers. Om aan de internationale normen voor maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen te voldoen, maakt Fujitsu Siemens Computers deel uit van het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: www.fujitsu-siemens.com.

PR-contactpersoon:

Christiene Bouwens Marenthe de Nijs

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)346-550152 Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl